Látványorgia a Városmajorban

A Soharóza két divatkoncertje egyetlen hétvégén.

Augusztus 1-jén és 2-án a Soharóza csapatáé a Városmajori Szabadtéri Színpad, két nap alatt két divatbemutatóval mixelt előadást lehet látni tőlük az esti órákban. Ez pedig igazi különlegességnek számít, most először játsszák ugyanis egy hétvégén belül Az ügy (lásd fotó) és a Tabu kollekció című, catwalk concert műfajú produkcióikat. Életre kelt sárga csekkek, modellekként vonuló betegségek és erdei vadak, vagy éppen dervisként pörgő ingatlanmágnások – és ez csak egy szelete annak a művészetileg sokszorosan összetett ingeráradatnak, amelyet a Soharóza kórus két előadása szolgáltat most hétvégén a különlegességekre éhes nézőknek. A két 60 perces előadásban olyan tabutémák, érzetek és élettelen tárgyak öltenek testet új minőségben, amelyeknek sokszor még a meghatározása is komoly feladat.

A Halas Dóra karnagy és Nagy Fruzsina jelmeztervező nevével fémjelzett catwalk concert műfaj semmihez nem fogható, komplex módon hat a nézők érzékeire: egyszerre tekinthető extravagáns ruhakölteményeket felvonultató divatbemutatónak és extrém zenei élménynek, amely vetítésekkel és fényjátékkal teszi még hangsúlyosabbá a darabok mögött álló mondanivalót. Ami pedig széles spektrumot fed le: a Tabu kollekció hétköznapi frusztrációink mélyére kalauzol el, míg Az ügy a hivatali ügyintézés jól ismert útvesztőiben figurázza ki annak számtalan csapdáját.

A Soharóza több mint 10 éve működik kísérleti kórusként, a Tabu kollekció 2016-os premierje óta pedig számos fesztiválon és országban mutatták be catwalk concertjeiket. Az előadásokért helyet kaptak a Fidelio 2018-as Kult50 válogatásában, a Színikritikusok 2019-es díjátadóján elnyerték a legjobb jelmeznek járó díjat, a Highlights of Hungary 2019-es díjátadóján a tíz legizgalmasabb magyar projekt közé kerültek, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete pedig Nagy Fruzsinának ítélte Az Év Jelmeztervezője elismerést a Tabu kollekció költeményeiért.

A két előadás először látható ugyanazon a hétvégén, két egymást követő napon.

Jelmez: Nagy Fruzsina

Zene: Halas Dóra, Soharóza

Elektronika: Bartha Márk, Koreográfus: Cuhorka Emese

Dramaturg: Fekete Ádám, Díszlet: Balázs Juli

Fények: Kovács Áron, Haj: Fábián Andrea – InPlace

Smink: Kristóf Barbara

Rendező: Halas Dóra, Nagy Fruzsina

A Soharóza Facebook oldala.

Jegyvétel Az Ügy c. előadásra, - Jegyvétel a Tabu kollekció c. előadásra.

Előadások:

2020. augusztus 1. 21:00 Városmajori Szabadtéri Színpad: Az Ügy

2020. augusztus 2. 21:00 Városmajori Szabadtéri Színpad: Tabu kollekció

Hirdetés