Játékok határok nélkül a Skanzenben

Az augusztus 20-i hosszú hétvégén.

A Határtalan Skanzen tematikus évhez kapcsolódva a játékokról szól hétvége a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. Szabadon értelmezhetik itt a látogatók a határ és határtalanság fogalmát: olyan játékok várják az érdeklődőket, amelyekkel fizikai és szellemi határaikat tehetik próbára. Koncertet ad Szalóki Ági és Bognár Szilvia.

A Skanzen portáin logikai játékokkal, ügyességi feladatokkal és kézműves programokkal készül a múzeum. A réten sport- és csapatjátékokban vehetnek részt kicsik és nagyok.  A tavalyi nagysikerű első világháborús társasjátékhoz hasonlóan az 1920-as évek táblajátékait is ki lehet majd próbálni.

Vándormuzsikus járja a portákat, új élő történelem karakterekkel találkozhatnak a múzeum több pontján. Felkereshetik az érdeklődők a Határtalan Skanzen tematikus évhez kapcsolódó kiállításokat. Az Amikor minden más lett…Élet a nagy háború alatt és után című tárlat a Magtár 900 m²-es épületében, a Vagonlakók. Trianon árvái című kiállítás a bejárati épület melletti vasútállomáson, a Határtalan Skanzen kamarakiállítás a bejárati épületben látogatható. A Határtalan Skanzen helyszínekhez - más-más szereplő bőrébe bújva - pecsétgyűjtő játék kapcsolódik.

A koncert sem maradhat ki a programok közül. Augusztus 20-án Szalóki Ági Áll előttem egy virágszál címmel régizenei dalokat énekel, augusztus 21-én Bognár Szilviától reneszánsz énekeket hallgathatnak a látogatók.

Részletek itt olvashatók.

Hirdetés