2018. szeptember 25. - kedd

Pécsi alkotók brüsszeli kiállítása

Kinyomtatom...

Kaleidoscope - Pécs2010 címmel nyílt meg pécsi képzőművészek alkotásaiból kiállítás a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet szervezésében január 15-én. A tárlatot Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára nyitotta meg, valamint köszöntőt mondott Reményi Krisztina, a Kulturális Intézet igazgatója.

A megnyitón Szabó Dániel pécsi születésű zongoraművész adott nagysikerű koncertet, aki zenei tanulmányait a Martyn Ferenc Művészeti Szabadiskolában alapozta meg Apagyi Mária növendékeként.

Benedek Barna, Ernszt András, Ficzek Ferenc, Gyenis Tibor, Lantos Ferenc, Leitner Barna, Lengyel Péter, Makra Zoltán, Miklya Gábor, Pinczehelyi András, Pinczehelyi Sándor, Somody Péter, Tóth Zsuzsa és Varga Rita műveit február 18-ig tekinthetik meg az érdeklődők a belga fővárosban. Ezt követően a tárlat tovább utazik Namur városába, ahol a Galerie du Beffroi kiállítótereiben március 4-28. között a kiállítás anyaga immár kiegészül Kalmár Lajos fotóival is. Már eldőlt a tárlat további sorsa is: a művek Brüsszelbe visszatérve az Európai Parlamentben lesznek megcsodálhatók.

A Kaleidoscope – Pécs2010 kiállítás már ama sorozat része, amelynek keretében a Balassi Intézet által működtetett külföldi magyar kulturális intézetek (saját szervezésben) idén egész évben Pécshez köthető kulturális-művészeti eseményeknek adnak helyet.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Sóhajok misztikus thrillert a hazai közönség 2018. november 8-ától láthatja a mozivásznakon, a Cinetel filmforgalmazó jóvoltából.

plakát

2018. szeptember 27. (csütörtök), 19.30, Papp László Budapest Sportaréna.

plakát

Maratoni tárlatvezetés-sorozat, rendkívüli nyitvatartás: 10-től 24 óráig.