2018. április 24. - kedd

Pécsi alkotók brüsszeli kiállítása

Kinyomtatom...

Kaleidoscope - Pécs2010 címmel nyílt meg pécsi képzőművészek alkotásaiból kiállítás a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet szervezésében január 15-én. A tárlatot Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára nyitotta meg, valamint köszöntőt mondott Reményi Krisztina, a Kulturális Intézet igazgatója.

A megnyitón Szabó Dániel pécsi születésű zongoraművész adott nagysikerű koncertet, aki zenei tanulmányait a Martyn Ferenc Művészeti Szabadiskolában alapozta meg Apagyi Mária növendékeként.

Benedek Barna, Ernszt András, Ficzek Ferenc, Gyenis Tibor, Lantos Ferenc, Leitner Barna, Lengyel Péter, Makra Zoltán, Miklya Gábor, Pinczehelyi András, Pinczehelyi Sándor, Somody Péter, Tóth Zsuzsa és Varga Rita műveit február 18-ig tekinthetik meg az érdeklődők a belga fővárosban. Ezt követően a tárlat tovább utazik Namur városába, ahol a Galerie du Beffroi kiállítótereiben március 4-28. között a kiállítás anyaga immár kiegészül Kalmár Lajos fotóival is. Már eldőlt a tárlat további sorsa is: a művek Brüsszelbe visszatérve az Európai Parlamentben lesznek megcsodálhatók.

A Kaleidoscope – Pécs2010 kiállítás már ama sorozat része, amelynek keretében a Balassi Intézet által működtetett külföldi magyar kulturális intézetek (saját szervezésben) idén egész évben Pécshez köthető kulturális-művészeti eseményeknek adnak helyet.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Munkácsy Mihály Párizsi enteriőr Olvasó nő

A világ egyik legjelentősebb múzeumában, a szentpétervári Ermitázsban önálló kiállításon mutatkoznak be Munkácsy Mihály művei.

A magazin

Új utakon a piacvezető tudományos folyóirat.

Codecool burger

Ismerkedjünk meg a Codecool inspirálta Zing programozói burgerekkel!