Szeptember 20-án indulnak az előadások a Skanzen Vígadóban

Vasárnap Móricz: Magyar mesék - szerelmetes csetepaték 2 részben.

Ivancsics Ilona és Színtársai valamint a szentendrei Skanzen (Szabadtéri Néprajzi Múzeum) vezetői, Ivancsics Ilona és Dr. Cseri Miklós közösen jelentették be a társulat 2020 őszén történő visszatérését Szentendrére és a Skanzen Vigadóban induló színházi programot.

Ivancsics Ilona és Színtársai utazó színházként külföldet is megjárva működtek, majd 10 évvel ezelőtt Szentendrén a Pest Megyei Színház termében állapodtak meg. Néhány év alatt ötezres színházi klubtagságot építettek ki. 7 évig őszi és tavaszi bérletes előadásokkal működtek a PMK-ban, majd ideiglenesen a Barcsay iskola színháztermébe költöztek és közben Pomázon is elkezdték építeni a színházi közösségüket.

És most, szeptember 20-án elindulnak az előadások a Skanzen Vígadóban.

A Skanzennek van és volt is színháza – említette meg Dr. Cseri Miklós – az évezred eleje óta egy 800 ülőhelyes szabadtéri színpad, ahol nagysikerű előadásokat rendeztek, és jó kiegészítője volt a múzeumi látogatottságnak. Az új „Skanzen Vigadó” a Vidámpark valamikori fa szerkezetű dodzsem csarnoka, ami 1910-es műemlék, és rekonstruálva színház számára lett kialakítva.

„Társulatunk szeptemberben újra "megnyitja kapuit” Szentendrén. Közel kétéves kitérő után, ismét "visszataláltunk otthonunkba”, egy olyan méltó helyszínre, amely maga is az össznemzeti kultúránk egyik legszebb szimbóluma: a szentendrei Skanzenbe. A színházi előadásokat a Skanzen Vigadó épületében tartjuk, ahol kezdésként, havonta várja majd Önöket az a 200 férőhelyes színházi környezet, amely reményeink szerint minden igényt ki fog elégíteni a 80 nm-es színpadával, soronként emelkedő mobil nézőterével, és egy kifogástalan hang- és fénytechnikával. Mindezek mellett, köszönettel tartozunk a Skanzen vezetőségének, hogy egy különleges környezetet biztosítanak munkánk és nézőink számára. Az új "otthonunkat” alkotói tartalommal mi töltjük meg. Először saját előadásainkkal - amelyeket esetleg az elmúlt két évben nem láthattak - azt követően, saját új bemutatókkal, valamint vidéki és határontúli társszínházak előadásaival. Mindezt "megkoronázva” egy Össznemzeti Nyári Fesztivállal, a Skanzen szabadtéri színpadán, amelyet 2021 június végére tervezünk.

Legfőbb célunk, a Dunakanyarban élő klubtagjaink és az idelátogató Pest megyei közönségünk felé az évek során felépített bizalmuk és szeretetük megőrzése és tovább ápolása. Bízunk abban, hogy akik a fizikai távolságok miatt nem tudták követni előadásainkat az elmúlt időszakban, azok ismét ellátogatnak hozzánk. Akiknek pedig gondot okozna Szentendre központjából a Skanzen megközelítése, számukra egy kényelmes és biztonságos Skanzen Vigadó - Szentendrei PMK oda-vissza buszszolgáltatást fogunk biztosítani az előadások estéjén. Nem tudjuk még, hogy ősszel a színházak milyen biztonsági előírások szerint működhetnek. Ezért mi az aktuális járványügyi szabályozások függvényében építettük fel programunkat, de ha minden jól alakul, szeptemberben kezdünk, és bízunk benne, hogy a tervezett időben és műsorral tudjuk elkezdeni a következő színházi évadot. Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy a színházunk meghirdetett műsora a járványhelyzet alakulásától függően változhat. Kérjük Önöket, amennyiben színházba indulás előtt megfázva, vagy lázasnak érzik magukat, az Önök és nézőtársaik egészségének megóvása érdekében maradjanak otthon, hiszen a vírus terjedése ellen közösen tudunk leghatékonyabban fellépni.”

Amennyiben olyan előadásra vásárolnak színházjegyet, mely aztán sajnálatos módon a vírus okozta korlátozó intézkedések miatt elmarad, illetve egészségi állapotuk miatt úgy érzik, inkább otthon maradnak, megvásárolt jegyük sosem vész el, másik, szabadon választott előadásra a teljes 2020/2021-es színházi évad során beválthatják azt. Jegyeket a helyszínen, Szentendre több más pontján és online is lehet majd vásárolni.

Az őszi évadra tervezett 4 előadás Szentendrén:

1. Szeptember 20. - vasárnap- 19.00.

Móricz: Magyar mesék - szerelmetes csetepaték 2 részben

2. Október 16. - péntek - 19.00.

Molnár: Olympia - vígjáték 2 részben

3. November 21. - szombat - 19.00.

Török: Életben maradtak - kortárs dráma

4. December 19. - szombat - 19.00 -

Maeterlink-Neumark: Kék madár - CsaládBarát zenés játék 2 részben