A „Mi pasik, a Ti szemetekben” kötetben 23 nő vall a férfiakról

Már kereskedelmi forgalomban is kapható az első magyar közösségi könyv.

Miért tűnik el a pasi az első randi után? A férfiak tényleg csak „azt” akarják? A rosszfiúkat sosem lehet megváltoztatni? Miért hűtlenek a férfiak? Takács T. László könyve arra vállalkozik, hogy képet adjon a férfiakról és a párkapcsolatokról – méghozzá a nők szemén keresztül. A „Mi pasik, a Ti szemetekben” kötetben 23 magyar nő meséli el tapasztalatát a teremtés koronájáról hol komolyan, hol jókora adag humorral fűszerezve. Egy dolog azonban közös a történetekben: a kíméletlen őszinteség. A kötet már a boltok polcain is hozzáférhető.

„A könyvet olvasva olyan érzésünk támad, mintha leülnénk egy csapat nő mellé, és hallgatnánk, ahogy egymás közt kibeszélik a pasikat. Egy ilyen társaságban nincs helye a tabuknak, ilyenkor a meztelen valóság bontakozik ki – én pedig az elméleti megközelítések helyett erre, vagyis a csupasz igazságra voltam kíváncsi” – mondja az első magyar közösségi könyv írója-szerkesztője, Takács T. László.

A szerző 23 eltérő életkorú és státuszú nőt kért fel, hogy a közösségi oldalon keresztül válaszoljon az olykor igencsak provokatív kérdéseire. Például arra, hogy miként kommunikálnak a neten a pasik, hogyan viselkednek az első randin, és miért akarnak „belehalni” egy gyengébb náthába? „Érdekelt, hogy ezek a nők milyennek látják a párkapcsolatukat, mit értékelnek a férfiakban, milyen titkos vágyaik vannak, vagy mitől szaladnának világgá. Ez a könyv tehát róluk is szól, és így egyszerre jelent tanulságos olvasmányt mindkét nem számára” – összegezte a szerző. Kiemelte: nem egy feminista olvasmány íródott: a férfiakról szóló negatív sztereotípiákat több helyen is lerombolja a könyv.

A könyv +18-as jelzéssel jelent meg, de nem azért, mert trágár, vagy túlfűtött szexuális tartalom található benne, inkább azért, mert a történetek átéléséhez, megértéséhez kell egyfajta érettség.

A Mi pasik, a Ti szemetekben című könyvet eddig a hivatalos honlapon keresztül lehetett megrendelni, mostantól azonban kereskedelmi forgalomban is kapható.