Halloween

Igazi kísértet-sztori jön az Epic Dramara.

1977-ben bizarr és dermesztő események sorozata zajlott Angliában, egy teljesen átlagos észak-londoni lakásban: furcsa hangok, mozgó bútorok, forró, illetve lebegő tárgyak és egy levitáló kislány. Az Enfield poltergeistként (kopogó szellemként) is emlegetett jelenségről Guy Lyon Playfair írt könyvet, amiből aztán BAFTA-várományos filmes adaptáció is készült. A háromrészes minisorozatot Enfield szelleme címmel Halloweenkor vetíti az Epic Drama, olyan színészekkel, mint a Cannes-i nyertes Timothy Spall, illetve a BAFTA-díjas és Primetime Emmyre nominált Matthew Macfadyen.

1977-ben a paranormális jelenségeket kutató Maurice Grosse (Timothy Spall – Mr. Turner, A király beszéde, Harry Potter-filmek) értesül egy családról, amit természetfeletti erők terrorizálnak. Saját lánya nemrégiben hunyt el, és mivel ebben az ügyben is egy fiatal lány áll a középpontban, beleveti magát a család életébe. Munkája során segítségül hívja a parapszichológiában jártas Guy Lyon Playfair-t (Matthew Macfadyen – Büszkeség és balítélet, A három testőr, Utódlás), aki egészen addig véli hamisnak az elhangzottakat, amíg ő maga nem találkozik a rosszindulatú jelenségekkel.

Kétség nem fér ahhoz, hogy ez a XX. század egyik legvitatottabb kísértettörténete: a szakértők számos dologban nem értettek egyet, és míg egyesek több száz jelenséget tapasztaltak, mások szerint a család csak a média figyelmét akarta felkelteni. Levegőben mozgó bútorok és tárgyak, forróra hevült játékok, emberi levitáció – valóban paranormális jelenségek szállták meg a házat, illetve a 11 éves Janetet? Nézzünk néhány beszámolót!

„A hátsó hálószobában kezdődött minden. A komód megmozdult és csoszogást lehetett hallani. Anya azt mondta: azt akarom, hogy bepakoljatok! Ekkor elmondtuk neki, hogy mi történt, és ő maga jött megnézni. Látta, hogy a komód valóban mozog és amikor megpróbálta visszatolni, nem tudta.” (Janet)

„Amikor bementem hozzájuk, hangokat hallottam. Kopogtak a falon, a padlón és a mennyezeten. Nem tudtam hova tenni ezeket a zajokat, kezdtem megijedni.” (Vic, a szomszéd)

„Egy hatalmas karosszék mozgott, segítség nélkül a padlón.” (Carolyn Heeps a kirendelt rendőrnő)

„Káosz volt, a dolgok elkezdtek repülni, az emberek pedig sikoltozni.” (Graham Morris, a Daily Mirror újságírója, aki egy-két jelenséget lencsevégre is kapott, köztük azt, ahogyan Janet átrepül a szobán)

„Amikor először ott jártam egy ideig nem történt semmi, majd elkezdtek legók repülni, ha pedig megfogtad ezeket, forrók voltak. A konyhában álltam, amikor egy póló leugrott az asztalról és átrepült a szoba másik felére.” (Maurice Grosse paranormális jelenség kutató)

A hátborzongató történéseket stílusosan Halloween időszakában, 2020. október 31. és november 2. között esténként 21 órától vetíti az Epic Drama csatorna.

Hirdetés