Természetfeletti szupererőt is bevetettek volna a II. világháborúban

Feltámasztott hadvezérek, élőhalott katonák, farkasemberek hadrendben és egyéb természetfeletti fegyverek.

A legendák szerint a nácik semmitől, de tényleg semmitől nem riadtak vissza annak érdekében, hogy megnyerjék a háborút. A Viasat History csatorna Természetfeletti nácik című műsora 2020. november 9. hétfő 21 órától bemutatja, hogy a németek mi mindent próbáltak bevetni a győzelemért – legyen az egy valóságos fegyver vagy egy abszurd eszme. Cikkünkben kiemelünk néhány meredek példát.

Óriások alagútja

Heinrich Himmler, Hitler jobbkeze és az SS vezetője nem csupán egy faji szempontból megtisztult germán népben hitt, hanem az okkultizmusnak és a miszticizmusnak is elkötelezett híve volt. Számos fantazmagóriája egyikeként elrendelte föld alatt élő óriások hadának felkutatását, mert úgy vélte, velük biztosíthatná a Birodalom győzelmét. Himmler hitt az üreges Föld elméletében, ezért aztán 1941 és ’43 között rengeteg pénzt és erőforrást fordított arra, hogy óriási alagutakat ásasson a Birodalom különböző pontjain. Az volt a terve, hogy a kiásott aknába egy felvonót telepítenek, amivel leereszkedhet a mélybe, hogy megismerje a Föld alatt élő óriásokat, angyalokat és egyéb mesebeli lényeket.

Hitler és a náci Jézus

Hitler saját vallást akart, amivel legitimálhatja felsőbbrendűségről szőtt elveit. Erre pedig a kereszténység alkalmatlan volt, hisz egy egész népcsoporttól való megszabadulást nem lehet a kereszténységre jellemző erkölcsi normák közé szorítani. A Führer közreműködésével bevezetett Német Kereszténység egy árja Jézus létezését hirdette, egy germán istenét, akit kiűztek Germániából, és aki hozzá hasonló módon keresztes hadjáratot folytatott a zsidók ellen. Most pedig ő, az árja Krisztus helytartójaként hasonló feladatra hivatott.

A vérfarkasok gárdája

1945 tavaszán, mikor a szövetséges erők már Berlin felé tartottak, Himmler, Goebbels és Hitler a gerilla hadviselés új stratégiájával álltak elő: kisebb akciócsoportok likvidálták azokat, akik együttműködtek a szövetségesekkel. Ők voltak a vérfarkasok. Hogy hatásfokukat növeljék, Goebbelsék propagandaanyagokat szórtak ki és a rádióban zengedeztek arról, hogy a vérfarkasok mindenkit széttépnek, akik a németek ellen fordulnak. A vérfarkasokat valójában a Hitlerjugendből verbuválták: olyan tizenévesek voltak, akik az utolsó védelmi vonalat képezték. Az őket körbelengő misztikum viszont egészen addig működött, amíg valaki szembe nem találkozott velük...

A Természetfeletti nácik című dokumentumsorozat megannyi hajmeresztő ötletet mutat be, de kitér arra is, hogy miért kutatta fel Himmler Atlantiszt, vagy hogy miért akarta megszerezni Hitler a Jézust megsebző Szent Lándzsát, továbbá, hogy miként férkőztek be zsidó mutatványosok a legfelsőbb körökbe.