Közeledik az idei Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

November 25-29. között a világ legújabb animációnak legjava – országosan, távmoziban!

Idén két felvonásban zajlik majd az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál. November végén a Toldi Távmoziban vetítenek ötvenkét alkotást, melyek az egész ország területről elérhetőek lesznek. A második felvonásra 2021 májusában kerül sor. November 25-én Anca Damian költői és megindító filmje, az optimista kóbor kutyáról szóló Marona csodálatos kalandjai nyitja a fesztivál immár tizennyolcadik évadát. A zárófilm a japán Ayumu Watanabe A tenger gyermekei című animéje.

November 25-29. között tizennyolcadik alkalommal érkezik az Anilogue. Idén először a Toldi Távmozin keresztül az egész ország területén láthatóak lesznek a világ legjobbjai között számon tartott, újonnan készült animációs filmek, melyek közül most ötvenkettőt láthat majd a hazai közönség. A programot Anca Damian rendező költői és megindító filmje, a Marona csodálatos kalandjai nyitja a Toldi Távmoziban. A film főhőse egy optimista kóbor kutya. Az állat visszatekint emberi társaira, akiket élete során szeretett. A káprázatosan színes, lehengerlő képi világot részben a neves művész, Brecht Evens jegyzi. A film egy kutya türelmes és végtelen odaadásával elmesélt életigenlő történet, amely arra emlékeztet bennünket, hogy milyen kevés elég a boldogsághoz.

A fesztivál zárófilmje Ayumu Watanabe A tenger gyermekei című alkotása lesz. Ez a Daisuke Igarashi eredeti mangáján alapuló új japán animé izgalmasan ötvözi a hagyományos, kézzel készített rajzokat a legmodernebb CGI technikával. A különleges látványvilágú film főszereplője a 14 éves Ruka, aki megmagyarázhatatlan vonzódást érez az ócenárium és a két titokzatos fiú, Umi és Sora iránt, akikkel ott ismerkedett meg.

Az Anilogue második felvonásra 2021 májusában kerül sor, akkor az Uránia, az Art+ és a Francia Intézet mozitermeiben személyesen találkozhatnak a nézők a világ legújabb és legizgalmasabb animációs filmjeivel, több mint száz különleges alkotással. FB.