A művészet mindenkié

Rendhagyó adventi kalendáriumába december 1-jétől mindennap új meglepetést rejt a Müpa.

2020 eddig minden szempontból rendkívüli évnek bizonyult, az elmúlt hónapok rengeteg türelmet és alkalmazkodást kívántak mindenkitől, az élet minden területén. Ám a Müpa ezúttal sem hagyja magára hűséges közönségét. Virtuális hangversenytermük újbóli megnyitása és a tavaszi időszakban nagy népszerűségnek örvendő Müpa Home online közvetítéssorozat újraindítása után most az advent heteit szeretnék szebbé tenni régi és új nézőik számára, akiknek december elsejétől mindennap új meglepetésekkel készülnek. 

A mögöttünk álló nehéz hónapok megpróbáltatásai után hamarosan beköszönt az advent, azaz az ünnepvárás csendes és meghitt időszaka. Ezek a hetek idén többszörösen is a várakozásról szólnak, hiszen világszerte mindenki egy emberként reménykedik a járványhelyzet mihamarabbi javulásában, és talán másként, mint a korábbi években, de rövidesen elkezdődik a készülődés az ünnepekre. Ebben a rendkívüli évben már többször bebizonyosodott, hogy a kultúra és a művészet segítségével könnyebb átvészelni a legmegterhelőbb napokat is. Ezt vallja a Müpa is, ezért szeretné kreatívan, mindenki számára örömtelivé varázsolni az elkövetkezendő néhány hetet. Ennek szellemében az intézmény különleges virtuális naptárral csempészi be a Müpa-élményt mindazok napjaiba, akik szívesen kapcsolódnak be a közös ünnepvárásba, és üdítő vagy épp szívet melengető élményekkel hangolódnának a karácsonyra.

December 1-jétől mindennap kinyílik a Müpa digitális adventi kalendáriumának egy-egy ablaka, amelyek mögött minden alkalommal egy mostantól bármikor elérhető müpás tartalmat találhatnak az érdeklődők. Érdemes lesz tehát naponta ellátogatni az intézmény weboldalára, hiszen a meglepetések között irodalmi kuriózumok éppúgy akadnak majd, mint klasszikus és könnyűzenei csemegék és exkluzív, eddig soha nem látott felvételek!

A Müpa ugyanakkor nemcsak a rendhagyó naptárral kedveskedik nézőinek, hiszen – bár pillanatnyilag nem találkozhatnak egymással a művészek, a közönség és az intézmény munkatársai a Müpa tereiben – amikor az mindenki számára biztonságos lesz, az épület újra kitárja a kapuit a látogatók előtt, és a várva-várt újranyitásra az intézmény Müpa-ajándékutalványokkal készül. Az ünnepi időszakban mindazok, akik legalább 10 000 Ft értékben ajándékutalványt vásárolnak, további 1000 forintos utalványt kapnak ajándékba a Müpától, abban a reményben, hogy azok mielőbb beválthatóak lesznek az intézmény élőben, közönség előtt megvalósuló programjaira.

Advent első vasárnapján, november 29-én azonban még az online térben lesz mód a találkozásra, feltöltődésre: a Müpa Home egy igazán különleges, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremből élőben közvetített adventi koncerttel lepi meg a képernyők előtt ülőket. 19:30-tól az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus öt lenyűgöző énekessel karöltve, Vashegyi György vezényletével válogat a barokk és a bécsi klasszika ünnepre hangoló művei közül.

„Az adventi kalendáriumokról és decemberi meglepetéseinkről szóló cikkünket itt olvashatja.”

A Müpa adventi kalendáriuma itt érhető el december 1-jétől.

Az ajándékutalványokról bővebb információ itt található.