Budapest Bár karácsonyi és szilveszteri koncert a nappalidban

A Budapest Bár egyszerre látogat el minden egyes néző nappalijába, legyen az bárhol a világon.

Karácsonyi koncert premier: 2020. december 20. vasárnap, 19.00 – 21.00 óra

A rögzített előadás megtekinthető: 2020.december 21 – 2020.december 27.

Szilveszteri koncert premier: 2020.12.31. csütörtök

A rögzített előadás megtekinthető: 2021. január 1 – január 2. éjfélig

2020 a nem-ek éve: nemet kell mondanunk a személyes érintkezésekre, a koncertekre, a táncra, az utazásra és még annyi mindenre. A Budapest Bár zenekar azonban úgy gondolja, ha a pohár félig üres, akkor félig tele is van: legyen az idei év ugyanannyira az igen-ek esztendeje is. A Budapest Bár karácsonykor és szilveszterkor online koncertet ad, egyszerre látogat el minden egyes néző nappalijába, legyen az bárhol a világon.

A pandémia okozta kényszerhelyzetben született az online koncert, az online színház, amelyek természetesen nem nyújthatják ugyanazt az élményt, mintha fizikailag is részt vennénk az előadásokon, de lélekben mindannyian együtt lehetünk. Az online koncerteknek nincsenek fizikai határai: egyszerre élvezhetjük a csodát bárhonnan és szinte bármennyien. A Budapest Bár hagyományos karácsonyi koncertjein eddig csak azok a szerencsések vehettek részt, akiknek sikerült jegyet kapniuk, azonban az idei koncertre szinte korlátlanul vásárolhatunk belépőt. A világ bármelyik pontjáról egyszerre és együtt hallgathatjuk mindahányan a felcsendülő csodás karácsonyi dalokat, legyünk akár egy tengerentúli felhőkarcolóban, egy trópusi sziget pálmafája alatt, vagy egy szabolcsi faluszéli kis házban.

A Budapest Bár idei karácsonyi koncertjén főleg az Ünnep és a Ha megtehetnéd című lemezek dalai szerepelnek. Az előadást Keresztes Tamás Jászai díjas színész rendezi, öt zenész és tíz énekes részvételével.  A Farkas Róbert vezette Budapest Bár zenekar mellett fellép Tóth Vera, Behumi Dóri, Németh Juci, Lovasi András, Frenk, Keleti András, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Ferenczi György és Szűcs Krisztián. A szilveszteri koncertre a legbulisabb számokból válogat a zenekar, és a közösségi média oldalaikon elérhető előzetes nézői kívánságok alapján állítják össze a számok sorrendet.

Farkas Róbert, a Budapest Bár zenekar alapítója, vezetője elmondta:

"Ilyen karácsonyunk még sosem volt, mint az idei, viszont ilyen technikai lehetőségek sem álltak eddig rendelkezésünkre. Most különösen oda kell figyelnünk, hogyan töltjük együtt az ünnep napjait, hogy tudunk valóban együtt lenni, valóban kapcsolódni egymáshoz. Ha már fizikailag nem is lehetséges az összekapaszkodás, akkor lelkileg legyünk együtt úgy igaziból. A zene számomra az egyik legnagyobb örömforrás: út önmagamhoz és a másik emberhez. Mi, a Budapest Bár tagjai a zene örömét tudjuk adni a közönségnek és egymásnak is. Ha már nem lehetünk együtt fizikailag, nem hallhatjuk a tapsot, nem láthatjuk a közönség mosolyát, összeborulását, nem élvezhetjük együtt az önfeledt pillanatokat, akkor nézzük a jó oldalát: tudunk zenélni, felcsendülnek a hangszerek, az énekek, az otthonaink melegében együtt lehetünk a családunkkal, finomakat ehetünk, és élvezhetjük a zenét még ebben a nehéz, embert próbáló, különös időben is."

Mindkét koncert látható majd élőben a premieren a megadott időpontokban, egyidőben a felvétellel. A premiert egyszerre maximum 4000 ember nézheti. Aki nem tudja éppen a premier időpontjában megnézni a koncertet, az a rögzített előadásra vegyen jegyet, és a megadott időtartam alatt bármikor megtekintheti a koncertet. A Budapest Bár bármelyik online koncertje csodás közös családi program, így kitűnő ajándékötlet külföldön, vidéken élő rokonoknak, barátoknak. Jegyek külföldről is vásárolhatók. A jegyvásárlásról és az online megtekintésről minden tudnivalót el lehet olvasni itt és az oldalakon is.

 A Budapest Bár zenekar az eddig eltelt 13 év alatt bebizonyította, hogy cigányok és magyarok valódi kreatív közösségben, hosszú távon is tudnak együtt dolgozni és maradandót alkotni. A Budapest Bár vezetője Farkas Róbert a Zeneakadémián végzett. Karrierjét a 100 tagú Cigányzenekarban kezdte, akikkel már nagyon fiatalon beutazta a világot. Az utazások során szerzett nyitottsága később arra késztette, hogy a klasszikus zenei irányzatoktól távol eső világokat is kipróbáljon: játszott balkáni zenét, autentikus cigányzenét és rockzenét is. A hegedű és gitár mellett harmonikán és zongorán is játszik.

Farkas Róbert eredeti szándéka az volt, hogy - életben tartva és megújítva a régi hagyományokat - új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának. Így született meg a generációkat átívelő Budapest Bár, a valódi örömzene. A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenkét énekessel, teljesen egyedi felállásban működik – talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője. A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált.

Jegyárak: Mindkét koncertre a jegyár: 3900Ft. Kérjük, ha háromnál többen nézik majd a koncertet ÉS megtehetik, családi jegyet vásároljanak. Családi jegy: 10000Ft. Jegyek válthatók.

Eljött az ünnep (War is Over) - 2016-os felvétel.