Idén a Primus gázfőző lesz a slágerajándék Svédországban

A vírushelyzet hatására a svédek körében is tovább nőtt a természetjárás népszerűsége.

Ennek köszönhetően a Svéd Kiskereskedelmi Intézet (HUI) idén a Primus klasszikus túragázfőzőjét választotta meg az év karácsonyi ajándékának. A hosszabb, rövidebb túrák során egyaránt praktikus eszköz egyben Svédország legrégebbi ipari terméke is.

Az év karácsonyi ajándékának kiválasztásáról a Svéd Kiskereskedelmi Intézet minden évben a következő kritériumok szerint dönt:

•  A termék az év fontos újdonsága vagy bizonyos okokból ismét megnőtt iránta az érdeklődés

•  A termék iránti vásárlói kereslet kiemelkedő

•  A termék hűen tükrözi az adott évre jellemző korszellemet

„Az idei év svéd karácsonyi ajándéka remekül tükrözi, hogy mennyit változott az életünk 2020-ban, ezért is esett erre a termékre a választás. Egy nagyon szomorú helyzet hatására egyre többen felismerik, hogy milyen jól érezhetjük magunkat a természetben.” – mondja Per Wååg, a Primus vezérigazgatója. „Habár remélhetőleg hamarosan minden visszatérhet a régi kerékvágásba, mi arra számítunk, hogy tovább fog nőni azok száma, akik a szabadidejüket, nyaralásukat természetjárással töltik, hiszen ez a kikapcsolódásnak egy biztonságos, fenntartható és nem utolsósorban egészséges formája.”

A legelső Primus gázfőzőt 1892-ben, Stockholmban gyártották, s a praktikus eszköz hamar leváltotta a korábbi füstös, fatüzelésű főzőeszközöket. Az idei év svéd karácsonyi ajándéka egyben Svédország legrégebbi ipari terméke is, és nem feltétlen kell újat vásárolnunk belőle. Ezek a termékek egy egyszerű korszerűsítés vagy egy új pótalkatrész segítségével általában továbbra is működőképesek.