A Hét kis véletlen premier előtt egyszer távmoziban

Gothár filmje december 27-én a Művész Távmoziban, jövőre a mozikban.

December 27-én, vasárnap 20.30 órakor a Művész távmoziban idén, egyetlen egyszer, premier előtt látható lesz Gothár Péter új alkotása, a Hét kis véletlen (16). A film egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közelmúlt emlékeihez. A Megáll az idő rendezőjének új munkája rendhagyó vizuális és zenei világ teremtésére vállalkozó érzékeny alkotás, finom humorral átszőve.

A főszereplők, Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér mellett a filmben olyan nagyszerű színészek játszanak, mint Básti Juli, Bezerédy Zoltán, Börcsök Enikő Bajomi Nagy György és Znamenák István. A Hét kis véletlent 2021-ben a mozik nyitásakor vetítik majd országosan, nagy vásznon, a gyártó Filmpartners forgalmazásában.

Az igazi Gothár-fanatikusoknak nem kell kivárni a mozik újra nyitását, mert idén, egyetlen egyszer, premier előtt a Művész Távmoziban - Hét kis véletlen – Budapesti Távmozi (artmozi.hu) - megnézhetik Megáll az idő rendezőjének új munkáját, a Hét kis véletlent. A film központi alakja Gertrúd. Középkorú énektanárnő és feleség egy kihűlt kapcsolatban. Férjével és nagyfiával él valahol a nagyvárosban. Fanatikus rajongással kórust vezet. A huszonéves Albán Londonból érkezett haza. A két nő villámcsapás szerű hatással van egymásra. Gertrúdban egy pillanatra felvillan az újrakezdés lehetősége, de aztán ismét visszaáll az élet „rendetlensége és bizonytalansága. A film töredezett dialógusokban rajzol meg jellemeket, intim beszélgetésekkel, narratív képsorokkal vázolja fel a banálisan pontos családképet. A mai tizen-huszonévesek köznapi nyelvhasználatának radikalizmusát ütközteti a kortárs irodalom nyelvi teréből származó́ idézetekkel, allúziókkal, egyfajta emelkedettebb, lírai regiszterrel.

Ez a történet olyan emberekről szól, akikben végig ott van a szeretés vágya, az új élet reménye és a hétköznapokban megélt lét abszurditása, akik iróniával szemlélik a világot, a családi létet. Nem a konvencionális módon reagálnak az élet dolgaira. Fókuszában a társkeresés szükségszerűsége és hiábavalósága áll, ahol a valódi identitás megtalálása program, szabad megélése küzdelem...  Vagyis azokban a tárgykörökben keresi az utat, ahol vélhetően mindannyian tapasztaltak és érintettek vagyunk.  

A Hét kis véletlen forgatókönyvét Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor jegyzik. A film operatőre Táborosi András, vágója, Szórád Máté, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, díszlettervezője Torma Mária. A zeneszerző Selmeczi György, a producerek Kovács Gábor és Pataki Ági, társproducer Kenesei Edina. A film 2021-ben a mozik újra nyitásakor lesz látható a hazai mozikban a gyártó Filmpartners forgalmazásában.