Nincs karácsony Diótörő nélkül!

A Miskolci Balett igazi mesevilágot varázsol a képernyőkre.

A Miskolci Balett nem hagyja, hogy a jelenlegi helyzet miatt bárkinek nélkülöznie kelljen a karácsonyi klasszikusnak számító balettet. Ráadásul a híres koreográfia egy különleges animált mesevilágba repíti el a nézőket, ahol még a táncosok is mesefigurákká válnak!

E. T. A. Hoffmann A diótörő és az egérkirály című meséje, melyből Csajkovszkij írt balettet, ünnepi klasszikusnak számít, melyet fiatalok és idősebbek egyaránt élvezettel néznek. A Miskolci Balett két táncművésze, Kepess Boglárka és Guido Di Vona most Diótörő herceg és Klára csodás táncát hozza el a klasszikus balett szerelmeseinek – nem is akárhogy! A két táncművész egy igazi mesevilágban táncolják majd a híres pas de deux-t, ráadásul ők maguk is „mesefigurákká” válnak! Az animációt Hajdufi Péter készítette. Felkészítő balettmester: Solti Csaba. A rendhagyó videó december 24-én 14:00 órától látható a Miskolci Balett és a Miskolci Nemzeti Színház Facebook-oldalán, valamint a teátrum Youtube-csatornáján.

A Miskolci Balett megalakulása óta fontosnak tartja, hogy megismertesse és megszerettesse a táncot és a különböző műfajokat a közönséggel. Ezt mutatja az is, hogy olyan világirodalmi és filmklasszikusok mellett, mint a Casablanca, az Álom luxuskivitelben, az Üvöltő szelek vagy a Gépnarancs, a gyermekekre is gondolnak: Petőfi Sándor elbeszélő költeménye, a János vitéz, valamint Arany János Rózsa és Ibolya című népmeséje mesebalett formájában elevenedett meg a színpadon. Legközelebb pedig ismét egy Petőfi-klasszikussal készül a társulat, ugyanis A helység kalapácsa című komikus eposzt ültetik át a táncszínpadra.