Herczku Ágnes és zenésztársai: Pár-ének - Bartók-est

Online koncertközvetítés 2021. február 28-án 19 órakor.

Herczku Ágnes és zenésztársai Pár-ének című Bartók-estjét közvetíti élőben az Uránia Nemzeti Filmszínház online csatornája február 28-án, vasárnap, 19 órától. Az énekesnő először 2007-ben vette lemezre Bartók Béla népdalfeldolgozásainak válogatott darabjait abban a formában, amelyben Bartók is hallhatta azokat gyűjtései során, és amely ihlető forrásául szolgált.

Azóta számos előadáson fogalmazta meg újra és újra Bartókhoz és a népzenéhez való viszonyát, a magyar népdalfeldolgozások bartóki hármas útjának szemléletes bemutatásával, valamint a Bartók-művek népzenei kapcsolódásának interpretálásával. E hosszú folyamat újabb állomása az Uránia Nemzeti Filmszínházban készülő online koncert, amelynek különlegessége egyebek mellett az a néhány, eredetileg zongorára írt mű, amely Szalai András átiratában cimbalmon szólal meg.

Az előadás az Uránia Zenei példaképek Beethoventől Kallós Zoltánig című sorozatában valósul meg.

Közreműködik:

Herczku Ágnes, Kiss Péter (zongora) Mester László (brácsa), Molnár Péter (bőgő), Szabó Dániel (cimbalom), Szalai András (cimbalom) és Vizeli Balázs (hegedű).

Jegyár: 1800 Ft. Jegyvásárlás itt.

A koncert a meghirdetett időpontban kezdődik és a valós közvetítési időben érhető el, nem megállítható, nem visszajátszható.