Balázs János Vigh Andrea online koncert a művész otthonában

Exkluzív online koncertközvetítés február 27-én Balázs János otthonából.

A zongoraest vendége Vigh Andrea hárfaművész. Február 27-én szombaton este 7 órakor Balázs János és Vigh Andrea koncertjét hallgathatják meg live streaming formában az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat új kezdeményezéseként. A koncertre online jegyek vásárolhatók 3 kategóriában. A jegyvásárlás linkje itt. (A fenti linket a jegy.hu honlapon a címoldal felső sorában található „Online” szövegre kattintva érik el, ahol az 1. helyen szerepel a partnerlistában: MVM Koncertek – A Zongora.)

A jegykategóriák: 1.500 Ft-ért egy link vásárolható, mellyel a koncert és a művészekkel való beszélgetés élőben nézhető és hallgatható meg. A családi jegy ára 3.000 Ft: többen jelezték, mivel a koncertet egy monitoron több családtag is egyszerre szeretné meghallgatni, szívesen vásárolnának családi jegyet, mert a hangversenyteremben is minden személynek külön jegyre van szüksége a koncert látogatásához. Ezzel is a koncertek megrendezését szeretnék támogatni, természetesen önkéntes alapon. A támogatói jeggyel pedig (5.000 Ft) lehetőséget adunk közönségünknek a sorozat további támogatására, amit ebben a nehéz helyzetben előre is nagyon köszönünk.

Az elmaradt koncertek kárpótlásaként bérleteseink és jegyvásárlóink díjmentesen nézhetik meg és hallgathatják meg a koncertet az alábbi linken található kérdőív kitöltésével. Ily módon is kísérletet teszünk elmaradt koncertjeink részleges ellentételezésére. Az ingyenes csatlakozást biztosító kérdőív kitöltésének határideje február 25. (csütörtök) 23 óra, így még lesz elég időnk az információs csomag elküldéséhez.

A koncert műsorán válogatást hallgathatnak Balázs János új lemezének anyagából. A műsor összeállításához közönségünk segítségét is kérjük. A lemez anyagából mindenki választhat egy művet, melyet az alábbi link kitöltésével tud megtenni. A legtöbb szavazatot kapott művek fognak elhangozni az est műsorán. A koncert még színesebb lesz Vigh Andrea közreműködésével, aki a hárfairodalom legszebb darabjaiból ad rövid ízelítőt. Az exkluzív koncerten betekintést kapunk a művészek ünnepnapjai mellett a hétköznapok világába is.

Ezen ai linken az esemény kezdetéig szavazhatnak a koncert műsorára.

Balázs János:

„A tavasz végén a Naxos gondozásában megjelenő lemezem koncepciója azt a romantikus hagyományt tükrözi, amikor a zongoristák és zeneszerzők improvizáltak és átiratokat készítettek ismert operákból és dalokból. A lemezen bemutatom azt a 200 éves tradíciót, melyben az előadóművész az alkotóművész társává válik. Ezzel a lemezzel szeretném felhívni a figyelmet eme műfaj létjogosultságára a klasszikus zenében és szeretnék tisztelegni a 100 éve született Cziffra György emléke előtt.”

A lemez műsora: J. S. Bach–Busoni: Prelude & Fugue in D major, BWV 532,

Wagner–Liszt: Isolda szerelmi halála, Schumann–Liszt: Widmung,

Liszt–Balázs: 6. magyar rapszódia, Saint-Saens–Balázs: A hattyú,

Rachmaninov–Balázs: Vocalise, Puccini–Balázs: Lauretta áriája,

Mendelssohn–Liszt: Szentivánéji álom, Brahms–Cziffra–Balázs: 5. és 6. magyar tánc,

Ponce–Balázs: Estrellita, J. Strauss–Balázs: Reminiscences paraphrase