Március 3-án Farkas Gábor zongoraestjével folytatódik az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat

Japánban aratott sikerei után újra a Zeneakadémia Nagytermében ad szólóestet Farkas Gábor zongoraművész.

A világhírű magyar, Liszt-díjas zongoraművész, Farkas Gábor, generációjának egyik legkiemelkedőbb zongoristája, a romantikus repertoár széles körben elismert interpretátora, több nemzetközi zongoraverseny győztese, és a világ legjelentősebb zenei fesztiváljainak és koncerttermeinek állandó meghívottja. Napjainkra immár számos szólólemeze látott napvilágot a Warner Music Hungary, a Hungaroton, a Toccata Classics London, valamint a Steinway & Sons Records gondozásában. Kiváló tehetségét és eddigi pályafutását a magyar állam Liszt és Junior Prima díjjal ismerte el, valamint egyben Steinway Artist is, és az Aoyama Music Award birtokosa.

A New York-i Carnegie Hall, Lincoln Center, a brüsszeli BOZAR, a berlini Konzerthaus, a madridi Auditorio Nacional de Musica, Tokyo után újra a Zeneakadémia Nagytermében köszönthetjük a kiváló zongoraművészt.

Idei estjének műsorát elsősorban Schubertnek, illetve a zeneszerző Liszt által komponált átiratainak szenteli.

Az eredetileg Bogányi Gergely estjeként meghirdetett koncerten a világjárvány miatt nézők személyesen nem lehetnek jelen. A live-streaming módon közvetített koncertre online jegyek vásárolhatók 3 kategóriában.

A jegyvásárlás linkje itt. (A fenti linket a jegy.hu honlapon a címoldal felső sorában található „Online” szövegre kattintva érik el, ahol az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat az 1. helyen szerepel a partnerlistában.) A jegykategóriák: 1.500 Ft-ért egy link vásárolható, mellyel a koncert élőben nézhető és hallgatható meg. A családi jegy ára 3.000 Ft: sokan jelezték, mivel a koncertet egy monitoron több családtag is egyszerre szeretné meghallgatni, szívesen vásárolnának családi jegyet, mert a hangversenyteremben is minden személynek külön jegyre van szüksége a koncert látogatásához. A közönség ezzel is a koncertek megrendezését támogathatja, természetesen önkéntes alapon. A támogatói jeggyel pedig (5.000 Ft) lehetőség van a sorozat további támogatására.

2021. március 3. (szerda), 19.30 óra – Zeneakadémia Nagyterem

Farkas Gábor zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”

(Nézők nélkül – Live streaming)

   Schubert: 4 Impromptus, Op. 142, Schubert–Liszt: Soirée de Vienne, No. 6,

   Schubert–Liszt: Soirée de Vienne, No. 7,

   Strauss–Grünfeld: Soirée de Vienne, Konzertparaphrase über Fledermaus. Op. 56

A koncert rendezője a Besszer Koncert Kft.