Molnár Ferenc: A doktor úr

Molnár Ferenc darabjait előszeretettel játsszák mind magyar mind nemzetközi színpadokon. A Doktor Úr első önálló színpadi műve volt, amely 1902-ben, nagy sikert aratott. Január 15-től a Thália színház is programjára tűzte a darabot.

A könnyed zenés vígjáték egy nagyravágyó ügyvéd- Dr. Sárkány- és “tettestársa” -Puzsér- furcsa szimbiotikus kapcsolatáról szól. Ugyanis drága sztárügyvédünk egy minden hájjal megkent, ám de szeretni való rabló, amolyan 20. századi Robin Hooddal ápol mély baráti és üzleti viszonyt. Puzsér az agyát viszont már annyira elhomályosította a lopás , hogy olykor saját szeretett drága ügyvéd urától akar ellopni ezt-azt. Persze, hogy a történet ne legyen egyszerű Dr. Sárkány neje is egy kicsit csalfa. Húga pedig az írnokkal kötött mélyebb “barátságot”, akiket a vicces házvezetőnő Marosiné tart szemmel.

Tehát minden adott egy fergeteges bonyodalmakkal teli vígjátékhoz. Senki ne legyen meglepődve ha hirtelen elkezdenek énekelni az előadás során, ugyanis a hab a tortán, hogy a kor legnépszerűbb zeneszerzője Zerkovitz Béla dalai csendülnek fel, olyan slágerek mint: Az alvilágnak nincs romantikája vagy a Bukj el"szoknya. Ezzel is magyarázható az Operett színházzal közös produkció.

Az előadásmód hibátlan. A színészek remekül és magabiztosan játszanak, énekelnek és táncolnak. A díszlet egy gyönyörű századeleji lakást idéz. A bemutató előtt sajnos történt egy kis szerepváltozás, ugyanis Puzsér szerepét Bajor Imre játszotta volna, ám a színész betegsége közbe szólt. Helyére Faragó András ugrott be, aki kicsit más karakter de jól hozza az agyafúrt ám de jószívű kasszafúró karakterét. Azért szívesen megnézném Bajor Imrét is ugyanebben a szerepben.

Ajánlom a darabot mindazoknak, akik szeretik a klasszikus zenés vígjátékokat.

Premier: 2010. január 15. - Thália Színház