Újabb premier a Shakespeare/37 sorozatában

Kemény Zsófi: Lieberman - április 28., szerda 20:00 – webszinhaz.

Kemény Zsófi: Lieberman című drámája debütál április 28-án, szerda este 20 órától a webszinhaz-on. Az etűdöt Shakespeare Sok hűhó semmiért című művének alapján írta Kemény Zsófi. A főbb szerepekben Horváth Szabolcsot, Fröhlich Kristófot, Józsa Bettinát és Szécsi Bencét láthatja a közönség.

"Claudius, a herceg kegyeltje házasodni készül. A herceg választása Messina kormányzójának leányára, a gazdag és gyönyörű Heróra esett. A herceg öccse, az irigy Don Juan, nehezen viseli, hogy bátyja szép terve sikerre jusson. Szolgája, az éleseszű, gátlástalan Boracchio, kész befeketíteni a kedves és ártatlan Herót, hogy méltatlanná váljon a főúri házasságra. Felajánlja hát, hogy elcsábítja Hero szolgálóját, Margarétát, és arra is ráveszi majd, hogy a légyottról házipornó-felvétel készüljön. De a felvétel csak akkor ér valamit, ha a szolgálólány az úrnőjének látszik rajta, és így mindenkit megtévesztve hirdetheti majd Hero gyalázatát. Shakespeare eredeti szövege az erdő, és mi bujkálunk a fák között."

A WebSzínház valódi különlegességgel készült: Shakespeare/37 címmel indított új, online szériát, amely Shakespeare összes drámáját új kontextusba helyezi – de egészen különleges cinematográfiai módon, az avantgárd szellemű Dogma-filmek által ihletve. 37 ismert magyar dráma- és prózaíró, illetve költő írt húszperces etűdöket a reneszánsz mester egy-egy művéből kiindulva. A színházi jelenetek filmes eszközökkel feldolgozva új műfajt teremtenek: a Film/Színház műfaját. A sorozatot egy virtuális társulat hozza létre, amelyben a magyar kulturális élet jeles alkotói vesznek részt.

A premierket követően, minden szerdán érkezik az új epizód a webszinhaz felületén, este 20 órától, a publikált epizódok visszanézhetőek a műsortárban.

Bővebb információk, színlapok itt.  A sorozat trailere itt érhető el.