Műsorváltozás Balogh Ádám zongoraestjén június 7-én az MVM Koncertek – A Zongora-sorozaton

A koncerten, ahol korlátozott számban, de már személyesen is jelen lehetnek nézők, Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora beszélget a zongoraművésszel.

Június 7-én, hétfőn este 7 órakor Balogh Ádám zongoraestje kerül megrendezésre az MVM Koncertek – A Zongora-sorozaton az Opera Zongorateremben. A live streaming formában is közvetített koncerten nagyon korlátozott számban, de már személyesen is jelen lehetnek a zongoramuzsika szerelmesei. A hangversenyen Haydn és Beethoven 1-1 szonátája mellett Liszt Gyászgondola és Ravel Gaspard de la nuit című művét hallgathatják meg a zongorairodalom kedvelői. Az exkluzív koncerten Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora beszélget a fiatal, de már a világ számos országában sikerrel szerepelt fiatal zongoraművésszel.

A koncertre online jegyek is vásárolhatók 3 kategóriában a honlapon.

Az elmaradt koncertek kárpótlásaként bérleteseik és jegyvásárlóik díjmentesen nézhetik meg és hallgathatják meg a koncertet az e-mail-címen történő jelentkezéssel, ahol előzetesen lefoglalhatók rendkívül korlátozott számban a személyes jelenlétet biztosító jegyek is.

Balogh Ádám a 2019-es Bartók Világverseny döntőjében hatalmas sikerrel 2. helyezést ért el. 2010-ben a Budapesti Fesztiválzenekar által hirdetett verseny egyik győzteseként debütálhatott a zenekarral, Fischer Iván vezényletével játszhatta Mozart d-moll zongoraversenyét, majd ezt követően több alkalommal is közreműködött a világhírű zenekar hazai és külföldi fellépésein. Szerepelt már New York, Philadelphia, Amsterdam, Milánó, Róma, Dortmund, Berlin és Prága jelentős koncerttermeiben is. A Cliburn Junior, a budapesti Chopin, a hágai The Hague, a milánói PianoTalents, a grazi Takács Jenő, a zágrábi Young Virtuoso nemzetközi versenyek díjazottja. 2017-ben a New York International Debut Audition első három helyezettje között végzett és felléphetett a New York-i Kaufman Centerben, nem sokkal később az izraeli Tel Hai mesterkurzus concerto versenyén lett dobogós, így nyerve meghívást a következő évadra. Balogh Ádám, ha ideje engedi, zenét is szerez, illetve aktív kamarazenész.

2021. június 7. (hétfő), 19 óra – Opera Zongoraterem

(1066 Budapest VI., Zichy Jenő u. 19.)

Balogh Ádám zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”

Live streaming – Beszélgető partner: Vigh Andrea

Haydn: Asz-dúr szonáta, Hob. XVI/46, Beethoven: f-moll szonáta, op. 2/1,

Liszt: La lugubre gondola (Gyászgondola), S.200/2, Ravel: Gaspard de la nuit