A BAHART hivatalosan is megnyitotta a 175. jubileumi nyári hajózási szezont

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) június 12-én ünnepélyes keretek között megnyitotta az idei nyári szezont.

Az esemény különlegességét az idén 130 éves Kelén nosztalgiahajó ünnepélyes köszöntése és a kívül-belül felújított Szent Miklós motoros idei első útja adta.  A társaság bizakodva tekint a 2021-es balatoni szezon elé, a tradíció és modernizáció jegyében nagyszabású programsorozattal, látványos aktivitásokkal, felújított hajókkal ünnepli a balatoni hajózás 175. jubileumát. 2021. június 12-én Siófokról indult el a BAHART felújított zászlóshajója, a Szent Miklós motoros Balatonfüredre a jubileumi nyári hajózási szezon ünnepélyes nyitányaként. Az eseményen Veigl Gábor a BAHART vezérigazgatója, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő és dr. Nagy Gábor Siófok város alpolgármestere köszöntötte a meghívottakat. A balatoni hajózás 175 éves történelmét bemutató kültéri kiállítás megnyitása után a Siófokról Füredre tartó hajóút során az utasok körbejárták a hajó külső és belső tereit, ahol többek között új motorok, bútorok, felújított büfé és fényszűrő üvegfóliázás növeli az utazási komfortot.

A Tradíció és Modernizáció jubileumi mottó jegyében Balatonfüreden az idén 130. születésnapját ünneplő Kelén nosztalgiahajó fogadta a Balaton vizén a szezonnyitó hajót, majd a parton ünnepélyes zászlófelvonással, tortavágással és emléktábla avatással tisztelegtek a résztvevők a történelmi múlt előtt, felvillantva a jövő lehetőségeit. Beszédet mondott dr. Bóka István, Balatonfüred város polgármestere, dr. Kontrát Károly parlamenti államtitkár és a térség országgyűlési képviselője, Lombár Gábor a Balatoni Szövetség elnöke, valamint Veigl Gábor a BAHART vezérigazgatója.

A régi hajók rekonstrukciója mellett érkeznek majd új hajók is a Balatonra, miután idén megkezdődött a 2 db 45 méteres komp és 2 db 35 méteres katamarán gyártása. A fejlesztés történelmi léptékű a balatoni hajózás életében, a kormány támogatásának köszönhetően új korszak kezdődik a balatoni hajózásban. Mindezeken túl a következő években sorra újulnak meg a kikötők és a révállomások is. A Balatoni Hajózási Zrt. célja, hogy európai színvonalú szolgáltatást nyújtson utasainak.

2021-ben számos újdonsággal és változatlan jegyárakkal várja a BAHART a hajózni vágyókat

Több hajón megújultak a külső és belső burkolatok, a bútorzat és a büfétér. A hajóflotta jelentős részén az ablakokra fényszűrő és energiatakarékos üvegfólia került. A hajókon található utastájékoztató eszközökön a balatoni hajózás történelmét és a Balaton-parti települések látnivalóit, szolgáltatásait bemutató kisfilmeket ismerhetnek meg az utazók. A települések közötti hajójáratokon gyereksarok várja a családosokat. Az idei hajózási főidényben megújul a társaság honlapja, amely mobileszközökön is könnyen kezelhető lesz. A jegypénztárakban továbbra is megvásárolható a BAHART kártya több típusa, melyek jelentős kedvezményt biztosítanak a jegyek kiváltásakor.

A 2021-es jubileumi év tervezett kiemelkedő eseményei

• Őszig 3 kikötőben – Siófokon, Balatonfüreden és Badacsonyban - kültéri kiállítások mutatják be az elmúlt 175 év főbb eseményeit a balatoni hajózással kapcsolatban.

• Június végén a Helka nosztalgiahajó 130 éves évfordulója alkalmából Keszthelyen ünnepélyes születésnapi köszöntéssel, aktivitással készül a BAHART.

• 5 frekventált kikötőben – Balatonfüreden, Keszthelyen, Balatonbogláron, Badacsonyban és Siófokon roadshow-k és akciók várják az utasokat. Következő állomás: Keszthely, június 25.

• 2021. június 24-én a jubileumi év 175. napján 17,5% kedvezménnyel várja a Társaság utasait személyhajói fedélzetén.

• Országos művészeti pályázat több korosztálynak (iskolásoktól a felnőtt művészekig).

• Szeptember 18-án a BAHART és más személyhajózási társaságok hajóinak nagyszabású együttállása, felvonulása a Balatonon.

Az élményhez hajó visz: a BAHART mindenkit szeretettel vár a fedélzetre 2021-ben is!