Tehetségtámogató Mini Jazz Fesztivál Balatonfűzfőn

Izgalmas újdonsággal nyitja a nyarat Balatonfűzfő.

Június 24-én és 25-én a Tobruki strandon négy tehetséges, fiatal jazz zenekar - a Cymbal Rush, a perpétuum, a Nagy Babos Rebeka Quartet, valamint a Sequence Quintet - mutatkozik be a közönségnek ingyenes koncertekkel.

A Balatonfűzfő – Litér Turisztikai Egyesület egy olyan, turisztikai és önmenedzsment szempontból is fontos fesztivált hív életre, amely nem csak egyszeri bemutatkozási lehetőséget teremt a meghívott zenekaroknak, hanem eszközt is ad a kezükbe annak érdekében, hogy megtanulják, hogyan tudják megalapozottan, a realitás talaján megtervezni karrierjüket, elérni szakmai céljaikat.

A tehetségtámogató program célja, hogy olyan eszközöket adjon a feltörekvő jazz zenekarok kezébe, amelyek hosszú távon teszik lehetővé működésüket a koncertszervezéshez kapcsolódó praktikák, valamint a tervezett kommunikáció legfontosabb elemeinek elsajátításával. Délelőttönként kerekasztal beszélgetések zajlanak: Bóna László (Budapest Jazz Club), Herr Attila basszusgitáros, menedzser (Besh o droM), Széplaki Gábor (Paloznaki Jazz Piknik, Budafoki Pezsgő és Bor Fesztivál), Falusi Mariann énekesnő, Mészáros Zoltán  (VeszprémFeszt, EKF), Szekeres Dávid (Méz Rádió) osztja meg tapasztalatait a fiatal művészekkel, délutánonként pedig műhelymunkák során készül el a zenekarok karrier terve négy mentor: Falusi Mariann énekesnő, Magócsi Anikó kommunikációs szakember, Gyulai Zsolt hangmérnök és Szeli Dóra Réka produkciós menedzser segítségével.

A fesztiválra olyan, a karrierjük elején álló jazz zenekarokat hívtak meg a szervezők, akik már bizonyítottak, eredményeket kezdenek el elérni a zenei piacon, és már a Zeneakadémián felhívták magukra tanáraik figyelmét: a Cymbal Rush, a perpétuum, a Nagy Babos Rebeka Quartet, valamint a Sequence Quintet mutatkozhat be Balatonfűzfőn.

Az ingyenesen megtekinthető koncertekre a Tobruki Strandon, este 20.00 órától kerül sor. Az esemény a Balatonfűzfő – Litér Turisztikai Egyesület, valamint a Vágfalvi Ottó Művelődési Ház, Könyvtár És Turisztikai Központ szervezésében valósul meg. A rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja. Facebook event itt.