Ősztől nyit az új GÖDÖR

Gödör Underground és Gödör Camp Fesztivál.

Sajtótájékoztatóval egybekötött épületbejárást tartott a legendás ex-Sirály (Király utca 50.) felújított épületében a szeptemberben újranyíló Gödör Klub, új nevén Gödör Underground. Emellett az őszi klubnyitást megelőző nyári, hatnapos fesztivál, a Gödör Camp programját is ismertették. Az eseményen jelen volt a Gödör köréhez tartozó művészek közül Bárdos Deák Ágnes, Bródy János, ef Zámbó István, Jordán Tamás, Kovács Antal, Müller Péter Sziámi és Víg Mihály, akik közül többen színpadra is léptek.

Filep Ákos a Gödör alapítója, vezetője, építész és Maróti Dániel zenei programvezető beszélgetett Váradi Júliával a múltról, jelenről és a tervekről. Ezután bejártuk az épületet, ami szeptember közepétől várja, hogy a közönséggel és a művészekkel együtt közösen belakják. A Gödör kulturális köréhez tartozó művészek meglepetés performansszal avatták fel a színpadot.

Gödör sztori

2002. október — 2012. január Erzsébet tér

2012. augusztus Gödör kemping (Agárd)

2012. szeptember — 2018. április Central passage

2018. május — 2019 június Nyolctíz Klub

2021. augusztus Gödör Camp (Diszel)

2021. szeptember — Király utca 50

Régi, új célok

Koncepció: a toleranciára épülő, sokszínű befogadó közösségi tér és új kulturális találkozóhely kiépítése a város szívében, ahol különböző generációk találkozhatnak a színpadon és a nézőtéren.

Három fő törekvés: a koncertek középpontba helyezése, az alternatív művészetek bemutatása, és a civil kezdeményezések jelenlétének erősítése.

A stáb többségében régi arcokból áll, egy-két új ember csatlakozott, de ők is a Gödör közeléből.

Megújultak a Gödör social média felületei. A jövőben nagyobb hangsúly kerül a közösségi kommunikációra, tervek szerint, ezzel is támaszt adva a rendszeresen jelentkező klubfoglalkozásoknak:

   Kortárs Gödör (színház, tánc, civil beszélgetések, kiállítások – Máté Péter, Filep Ákos, Provaznik Ariel)

   NyolcTíz (koncertek – Maróti Dániel)

   Klíma Klub (zöld programok, jóga Rieger Johannával – Terézváros Önkormányzattal közös projekt)

   Irodalmi Sáv (hagyományőrző kortárs irodalom – Bárdos Deák Ágnes)

   Gödör Filmklub (beszélgetős mozi – Baróti Éva)

   Athe Sam (cigány/roma kulturális kirándulás – Kovács Antal, Maróti Dániel)

„Az épület bérleti jogát nyílt pályázaton nyertük el 2019. év közepén, hosszas előkészületek után 2020 nyarán kezdődtek a munkálatok, melynek során az épület mindhárom szintje teljesen megújult. Már csak kisebb munkák és a belső dizájnelemek kialakítása vannak hátra. Lesz kis terasz is. A tervezések során mindvégig különös tekintettel kellett lenni az épület műemlék jellegére.

Mindeközben dokumentálunk, archiválunk, készülünk – jövőre 20 éves a Gödör.”

Honlap,   Fb,   youtube,   insta.