Vasárnap jön a III. Érdi Vágta

Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

A simonpusztai Nemzeti Lovaskultúra Központban július 18-án vasárnap mérik össze tudásukat a terület lovasai, hogy elnyerjék a jogot a budapesti Vágtán való indulásra. Az eseményen a Jótékonysági Sztárfutam edzésére is sor kerül.

A Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban rendezik meg a Nemzeti Vágta következő előfutamát. Az Érdi Vágtán egyedülálló pályán állhatnak rajthoz a környék legkiválóbb versenyzői: a 3 éve átadott terület különlegessége, hogy a lovasok autentikus környezetben, erdőn át tehetik meg a versenytávot.

Az ünnepélyes megnyitót követik majd a felnőtt és kishuszár vágta előfutamai, melyeket a Mogyoródi Sándor-huszárok fognak felvezetni. (Ők délután alaki lovassági gyakorlatokkal, huszár ügyességi bemutatóval és versennyel is visszatérnek.) Ezután Dolhai Attila zenés gálaműsorára, valamint dámalovas és díjugrató bemutatóra kerül sor. Az ingyenes eseményen egész napos gyermekprogramokkal is készülnek: lesz kézműves sátor, kisállat simogató és sétalovagoltatás. Késő este a Magyar Történelmi Színház musical koncertjét élvezhetik a nézők.

Az érdi futam azért is különleges az Elővágták sorában, mert a program részeként a Jótékonysági Sztárfutam indulóinak is szurkolhatnak az érdeklődők a helyszínen. 17.30-tól Nagy Ervinnel, Sipos Imrével, Széchenyi Krisztiánnal, Krajnik-Balogh Gáborral és Bács Péterrel is találkozhat a közönség, akik már az októberi döntőre készülnek. A győztes híresség nyereményének összegét egy állatjóléti alapítványnak ajánlja majd fel.

A nap megkoronázása az Érdi Vágta döntője lesz, amely során kiderül, kik képviselhetik településüket a budapesti Nemzeti Vágtán, október 2-án és 3-án.