Már félmillió utas választotta idén a balatoni kompokat

Várhatóan elérik az egymilliót.

Félmillióan utaztak a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) kompjain július közepéig Szántód és Tihany között, és a jelenlegi adatok alapján augusztus közepéig várhatóan egymillióan veszik majd igénybe a balatoni kompokat. A három nyári hónapban realizálódik a balatoni kompok éves forgalmának 70-75%-a, a legforgalmasabb hétvégeken folyamatosan közlekedő négy komp akár 15.000 - 20.000 utast is átszállít naponta egyik partról a másikra, ami nagyságrendileg megegyezik a decemberi, illetve januári teljes havi forgalommal.

2021 első hat hónapjában a kompokon szállított személyek száma még 7%-kal elmaradt a 2019-es, kiemelt év forgalmától, július viszont már kiemelkedő eredményeket hozott. Az adatok szerint a kerékpáros közlekedés is egyre népszerűbb: júliusban a szállított kerékpárok száma 6,3%-os emelkedést mutatott.

Augusztus 30-ig az első komp Szántódrévből 6:40-kor, az utolsó 23.20-kor indul, míg Tihanyrévből reggel 7.00 órakor indul az első és 23.40-kor az utolsó kompjárat. Napközben folyamatosan járnak a két part között, a forgalom függvényében.

Az élményhez hajó visz: a BAHART mindenkit szeretettel vár a fedélzetre 2021-ben is!

A BAHART folyamatosan nyomon követi a kormányzati rendelkezéseket és járványügyi előírásokat, ennek mentén biztosítja a személyhajózási és kompközlekedés szolgáltatásokat. Ezekről, és az adott napi aktuális járatindulási időpontokról a társaság hivatalos honlapján érdemes rendszeresen tájékozódni. Az utazóközönség gyors és szakszerű tájékoztatása céljából a BAHART Ügyfélközpont (+36 84 310 050) is rendelkezésére áll.

Hirdetés