VOLT nincs, BULI van

A VOLT és a Telekom minifesztiválokkal pótolja az elmaradt koncerteket.

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

A hosszú járványidőszak korlátozásai után az offline jelenlétre, a személyesen átélt pillanatokra biztat mindenkit a Telekom 2021 nyarán. Bár a nagy fesztiválok többségéhez hasonlóan az idei VOLT is elmarad, a Telekommal közösen úgy döntöttek: nem ezen fog múlni, hogy mennyi élmény férhet bele a nyárba. Ezért ebben az évben a nyaralási időszak hagyományosan egyik legnagyobb bulijára több részletben, több privát helyszínen kerül sor, amelyeket számos bulizni vágyó társaság jelentkezései közül választottak ki.

A Minifesztiválok ötletét a Telekom adta, a megvalósítás pedig a VOLT és a Telekom együttműködésének új szintjét jelenti, hiszen ezúttal a digitális szolgáltató a lebonyolításba is a korábbiaknál sokkal intenzívebben, saját szakértelmét és digitális eszköztárát is felhasználva kapcsolódott be. A közös felhívásra olyan 50-100 fős, bulizni vágyó társaságok jelentkezhettek – a helyszín, illetve az esemény szlogenjének megadásával – az ország különböző pontjairól, akik vállalták, hogy a július végén, augusztus elején megtartandó bulijaik koncepciói részt vesznek egy rendhagyó versenyen. A beérkezett projekttervek közül az érintett műfajokban (a rocktól az indie-alternatív irányokon át az elektronikus zenékig) járatos szakmai zsűrivel és a Telekommal együtt választották ki a három legígéretesebb elképzelést. A koncepciókat az Akváriumban, a Kikraftolás napján prezentálták a nyertes csapatok képviselői, ahol a mentorok segítségével álmaik minifesztiváljának minden részletét kidolgozták.

A koncepciók kikraftolásában a buli-házigazdák segítségére volt Lobenwein Norbert, a VOLT Fesztivál alapítója is, aki csapatával közösen ötletelt a fiatalokkal a hamisíthatatlan VOLT-hangulat megteremtése érdekében. Az egyes kreatív állomásokon a csapatok számos területen kaptak szakértői segítséget a tökéletes fesztivál megszervezéséhez. A Telekom szakértőinek közreműködésével olyan digitalizációs eszközöket ismerhettek meg, amelyekkel felturbózható a fesztiválélmény, legyen szó akár QR- vagy AR-meghívókról, a zenéhez alkalmazkodó fényekről, vagy az eseményt megörökítő GIF-ek készítéséről. Reklámszakemberek segítségével egyedi arculat és plakát is készült a programokhoz.

A közös alkotás folyamatában megszületett minifesztiválok sokszínűsége bizonyítja, hogy a fiatalok képzeletének tényleg semmi sem szab határt, ha a közös nyári élményekről van szó. A megálmodott bulik között találunk post-Covid lagzit, esküvői előpartit és romantikus úszófényekkel, valamint tábortűzzel záródó tófesztivált is. Azok számára pedig, akik nem kerültek be a szerencsés szervezői csapatok közé, jó hír: a Telekom jóvoltából élő közvetítéseken bárki bekapcsolódhat az idei Telekom VOLT Minifesztiválokba, sőt, a bekapcsolódók még nyerhetnek is. Érdemes tehát figyelemmel kísérni a Telekom és VOLT social media csatornáit a következő hetekben.

„A Telekom VOLT Fesztivál a maga hagyományaival, életérzésével és a soproni miliővel együtt nekünk is hiányzik, de az élet addig sem állhat meg, amíg a járványhelyzet újra lehetővé teszi a nagy fesztiválok megtartását. Ami ugyanis igazán pótolhatatlan, az az együttlét öröme, a személyesen átélt élmények sokasága. A Telekom digitális szolgáltatóként változatlanul elkötelezett abban, hogy segítsen a fesztiválok törzsközönségét adó korosztályok számára a kreativitásuk kibontakoztatásában, a közös élmények megélésében. A Telekom VOLT Minifesztiválok révén a VOLT szervezőivel együttműködve nem csak az élmények megszületését, hanem a fejlett digitális eszközök révén a legkreatívabb ötletek megvalósításában is segítünk. Arra buzdítjuk a fiatalokat, hogy kapcsoljanak ki – szó szerint -és érezzék jól magukat egy menő nyári buliban, amit megálmodtak. Ha pedig bekapcsolnának, mi ott leszünk, hogy az élményt másokkal is meg tudják osztani.” – nyilatkozta Szabó Béla, Magyar Telekom márka és kommunikációs igazgatója.

„A járványhelyzet korlátozásai a közönség mellett az egész fesztiválszakmát és a zeneipart is nehéz helyzetbe hozták. A Telekom VOLT Minifesztiválok reményeink szerint az iparági szereplőknek is segítenek, miközben arról is gondoskodnak, hogy az élmények sora folyamatos maradjon, és a 2021-es év lapja ne maradjon üresen a VOLT Fesztivál 1993 óta íródó történetében. A privát bulik révén fennmarad az élő kapcsolatunk a fiatalokkal mindaddig, míg a megszokott fesztiválhelyszínen újra találkozhatunk.” – hangsúlyozta Lobenwein Norbert, a fesztivál alapítója.

A Telekom VOLT Minifesztiválok Facebook eseményei:

07.23. Örökre együtt

07.30. Röjtök az új Sopronban

08.06. Bezzeg a mi időnkben