Kulináris Jazzpiknik

Július 29-31. között a jazz mellett a gasztronómia oltára előtt is tiszteletüket tehetik a piknikezők.

Idén 9. alkalommal rendezik meg a Paloznaki Jazzpikniket, válogatott street food kiállítókkal és balatoni borokkal. Három nap jazz, funk és soul, a nyári piknik élményével együtt: a Paloznaki Jazzpikniken a fűben piknikezve, exkluzív gasztronómiai élményekkel gazdagodhat a különlegességekre vágyó közönség, miközben klubkoncerteket hallgatva, a jazz nemzetközi sztárjainak dallamai hullámoznak a Balaton-parti domboldalon.

3 nap alatt 4 színpadon, közel 40 koncertet hallgathat meg a fesztiválokra éhes közönség. A tavalyi kényszerű szünet után nem csak a piknikezők lelkét simogatják a fesztivál szervezői, de a holisztikus szemlélet jegyében a testi jóllétre is kellő figyelmet fordítanak, ezért az idei Jazzpiknikre különleges ételkiállítókat válogattak össze. ’Nekem a Jazzpiknik’ névvel Paloznakon debütál a Jazzpiknik és a Nekem a Balaton együttműködésében született kollekció, a limitált széria a nyári szezon elengedhetetlen darabjait kínálja. Ördög Nóra és Nánási Pál szerelemprojektjével, a Nekem a Balatonnal bútorozik össze ezen a nyáron a Jazzpiknik; a fesztivál alatt a paloznaki dűlőkben állomásozik Nánásiék truckja, ahol a szokásos, gondosan összeválogatott finomságok és termékek mellett egy limitált kiadású kollekció is megjelenik. A fesztivál menüjében a street foodé a főszerep, ott lesz a Smokey Monkies autentikus amerikai BBQ ételeivel, a Paneer vega burger kínálatával, a Csóka cubano szendvicseivel, a Hakapeszi wrap-költeményeivel, a Yagoona Grill mexikói taco-különlegességeivel, a The Grilled Piggy grillezett szendvicseivel, a NEMO friss halas ételeivel, a Che Che spéci burgereivel, a KATSA tradicionális magyaros konyhájával, kitelepül az IGNÁCZ Kolbászmanufaktúra és a Lili’s Truck 100% gluténmentes finomságaival – a hazai pályán pedig a Sáfránkert Vendéglő várja a piknikezőket a faluban. Aki pedig valami édesre vágyna a paloznaki csillagfényes éjszakában, ott lesznek a Waffel Land mennyei gofrijai és a Lilipop Caffé süteményei és fagylaltjai. A kávékülönlegességekről a nagymúltú Caffé Cagliari gondoskodik. A házigazda Homola Pincészet borai – és a borászat legújabb, figyelemre méltó natúrborai – mellett számos italkülönlegesség vonul fel a Jazzpikniken.

Ezen a nyáron a CupRevolutionnel együttműködve a Jazzpiknik is átáll a repohár rendszerre, amit egy 10.000 darabos, limitált szériában megjelenő design pohárral színesít. A repohár missziója az, hogy a fesztiválozók körében is erősítse a környezettudatosságot, felhívja a figyelmet a fogyasztói társadalom túltermelésére. A zöldülés mellett a piknikezők természetesen – pohárletét ellenében – az elmúlt évek tradíciójához híven üvegpohárból is kortyolhatják kedvenc boraikat.

Folytatva a korábbi évek hagyományát, idén is a Zöldövezet Társulás a Jazzpiknik partnere a szelektív hulladékgyűjtésben. A rendezvény teljes területén szelektíven gyűjtik a szemetet, erre ösztönzik a vendégeket is, a korábbi években a teljes hulladék 60%-át újrahasznosították valamilyen formában, az idei évben ezt még nagyobbra szeretnék növelni. Környezetbarát fesztiválként a plasztik eszközhasználatot is minimalizálják, a teljes fesztivál alatt környezetbarát tisztítószereket, ökologikus kézmosószereket használnak. Idén is készpénzmentes a fesztivál – fontosnak tartva az érintésmentességet is –, a piknikezők bankkártyával és feltölthető HelloPay kártyával tudnak fizetni.

További információk itt.