Jazzmaraton a Kobuciban

Főszerepben a szaxofon.

Három ikonikus zenekar, a műfaj kvalitásos művészei és egy hosszú este a Kertben, amikor minden a jazzről szól. Hagyományteremtő szándékkal a Kobuci számára fontos jazzmuzsikusokat hív a színpadra, hogy egy-egy reprezentatív metszettel, a zenéjükkel mutassák meg, hol tart most a folyton változásban, mozgásban, a pillanatban lélegző jazz itthon. Augusztus 8-án a szaxofon kerül reflektorfénybe: három világszerte elismert zenész mutatja meg, hogy az elképesztően sokoldalú hangszer milyen szélsőséges, progresszív hangulatok közvetítésére képes.

Vázsonyi János több etnojazz lemezt készített, Európa-szerte híres Telemann kánonszonátáit előadó szólóestje. Elmélyült viszony fűzi a barokk zenéhez, régóta foglalkoztatja Bach műveinek szaxofonon történő interpretálása. Bolla Gábor bekerült a World Saxophone Competition elődöntőjébe a Montreux Jazz Fesztiválon; 2004-ben vette át a Hans Koller „Talent of the Year” Díjat, majd 2006-ban a „New York Stipendium” elismerést. Ávéd János a European Saxophone Ensemble nevű európai uniós zenei projekben képviselte Magyarországot. Saját kvartettjével saját zenei nyelv kialakitásán dolgozik. A Modern Art Orchestra (MAO) állandó tagja.

2021. augusztus 8. vasárnap 18:30

Kobuci Kert (1033 Budapest, Fő tér 1., Zichy-kastély udvara)

Jazzmaraton a Kobuci Kertben // Vázsonyi, Ávéd, Bolla

Vázsonyi János Quartet: Vázsonyi János – szaxofon, Nagy János – zongora, Radics József – bőgő, Joubert Flóra – dob

Bolla Gábor Quartet: Bolla Gábor – szaxofon, Szakcsi Lakatos Róbert – zongora, Jónás Géza – bőgő, Éles Máté – dob

Ávéd János Balance: Ávéd János – szaxofon, Fenyvesi Márton – gitár, Gyárfás Attila – dob

Ez az igazán vájt fülűeket is megszólító zenei lista Ávéd János meghívása az augusztus 8-ai estére, számára most ezek a szerzők és művek fontosak.

Jegyek elővételben az online jegyrendszeren keresztül, valamint a helyszíni jegypénztárban 2000 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján online, illetve a helyszíni jegypénztárban, nyitvatartási időben 2500 Ft-os áron kaphatóak.

A hatályos jogszabályban foglaltak szerint a koncert kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható. A védettségi igazolványt a beléptetéskor személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) együtt be kell mutatni a biztonsági szolgálat munkatársainak. A tizennyolc év alatti vendégek védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében, érvényes jeggyel, de védettségi igazolvány nélkül is látogathatják a koncerteket.

A koncert az NKA Könnyűzene Kollégiumának támogatásával valósul meg.

A Kobuci programjait lásd itt   és   itt.