A Zenélő Budapest bemutatja: Muzsikás Együttes

Augusztus 8., vasárnap, 11:00 – Várkert Bazár, Öntőház Udvar.

Augusztus 8-án a Muzsikás Együttes ad koncertet a Zenélő Budapest idei évadában! Ingyenes koncerttel jelentkezik a Várkert Bazár Öntőház Udvarán a világhírű, magyar népzenét játszó Muzsikás Együttes.

A több, mint 40 éve alakult Muzsikás együttes Magyarország egyik zenei nagykövete. Elsőként sikerült elfogadtatniuk a világban a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Az 1973 óta működő nemzetközi hírű formáció Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népzenei együttes. Zenéjük a hagyományos népzenét és a 20. századi magyar komolyzenét ötvözi. 2008-ban az együttes a legrangosabb nemzetközi világzenei elismerésének a World Music Expo WOMEX-díjának kitüntetettje volt, ugyanebben az évben Prima Primissima díjat is kaptak.

Egyaránt fellépnek folk, népzenei és világzenei eseményeken, de nem idegen tőlük az alternatív zene, a jazz, a kelta zene vagy a zsidó zene sem. A világ legnevesebb koncerttermeiben léptek fel, mint a Royal Festival Hall, a Royal Albert Hall, a Théatre de la Ville, a Santa Cecilia Akadémia vagy a Carnegie Hall.

A Muzsikás Együttes évtizedek óta járja az országot és a nagyvilágot népzenei koncertjeivel. Az improvizatív, élő hangulat a közönséget hangulatban repíti el a távoli falvakba, ahol ezek a dallamok megőrződtek, ahonnan a Muzsikás merítette őket. Japántól Ausztráliáig, Malayziától Kanadáig, Amerikától Európáig számtalan híve van a magyar népzenének, a Muzsikás népzenei hangversenyek jóvoltából.

Tagjai:

Sipos Mihály (hegedű, citera, ének)

Porteleki László (hegedű, koboz, tambura, ének)

Éri Péter (brácsa, kontra, mandolin, furulyák, ének)

Hamar Dániel (nagybőgő, ütőgardon, dob, ének).

További információk itt,  és  itt.