Most először a fogyasztók választhatják ki kedvenceiket Magyarország italai közül

Itt a Vince Díj!

A magyar fogyasztóknak először adódik lehetősége arra, hogy ők hozzák meg a végső döntést az ország kedvenc borairól, borászatairól, párlatairól. A Vince Díjat a szakmai és a közéleti ajánlók által javasolt tételekre leadott közönségszavazatok alapján ítélik oda novemberben. A több hónapos kampány célja a minőségi italkultúra támogatása. 2021 őszén a Vince Magazin és a Vince Díj szakmai csapata a hazai gasztronómia és italkultúra rajongóinak bevonásával, közönségszavazás során keresi Magyarország kedvenc borait, hazai gyártású párlatait, termelőit, vendéglátóhelyeit, kereskedőit.  „A Vince Díj túlmutat egy szakmai eseményen. A széles nyilvánosság számára is megnyitja a hazai italkultúráról való gondolkodást, nem titkolt célja természetesen az is, hogy a minőségi italfogyasztás értékét közvetítse” – emelte ki Vancsik Ivett, a Vince Magazin főszerkesztője.

Lakatos Márk és Eke Angéla is szavazni fog!

Bár a Vince Magazin már korábban is díjazta a hazai italkultúra legjobbjait (Vince Awards), a hazai borfogyasztó közönségnek most először adódik lehetősége arra, hogy ők hozzák meg a végső döntést Magyarország kedvenc borairól és borászatairól; a shortlist felállítása azonban a szakmai és közéleti nagykövetek feladata lesz, akik a hazai gasztronómiai és italkultúra ismert és elismert szakértői és támogatói közül kerülnek ki. A nagykövetek között köszönthetjük Eke Angélát, Csányi Sándort, Miklósa Erikát, Vitáris Ivánt, Szentesi Évát, Juhász Annát, Lakatos Márkot, Hlatky-Schlichter Hubertet, Kárai Dávidot és Szauer Juditot, míg a szakmát többek között Romsics László, a Vince szakmai lektora, Zilai Zoltán, a Budapest Borfesztivált is szervező cég ügyvezetője és a Magyar Bor Akadémia elnöke, Herczeg Ágnes borszakértő, Mészáros Gabriella, a Borkollégium alapítója, számos szakkönyv szerzője és Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus és tanácsadó képviseli.

"Nagyon fontosnak tartom, hogy a hazai italfogyasztás újra kiemelt szerepet kapjon, hogy egyfajta rituáléként tekintsünk rá, és különleges pillanatok megkoronázása legyen. Itthon és külföldön is imádok újdonságokat, izgalmas italokat felfedezni, és szerencsére egyre több nagy, hazai kedvencem van, amelyek épp olyan minőségi élményt nyújtanak, mint néhány francia vagy olasz klasszikus” – emeli ki Lakatos Márk, stylist, műsorvezető.

"Az élet minden területén, így a haza italkultúrában is lenyűgöz, amikor az innovatív megvalósításban érzem a tradíció erejét, értékét, gondolatiságát. Legyen szó a művészetről vagy akár a gasztronómiáról. A közönségszavazáson keresztül ráadásul mindenki a saját eszméinek, ízlésvilágának is hangot adhat a kultúra ezen területén” – teszi hozzá Eke Angéla, színművész.

Az előre meghatározott kategóriákban tett ajánlásaik a rendezvenyek.vince.hu https://rendezvenyek.vince.hu/ oldalon fognak megjelenni. Az egy hónapig tartó közönségszavazás szeptember 23-án indul. A Vince Díj győzteseinek járó elismeréseket november 5-én a Vince Gála keretein belül adják át, amelyre – a szakma meghívott képviselői mellett – minden érdeklődőt szeretettel várnak. A rendezvény alatt kóstolók, workshopok, kapcsolatépítési lehetőségek várják azokat, akik jegyet váltottak. „Bízunk abban, hogy minél több szakértő és borszerető vesz részt a szavazásban, illetve látogat el novemberben erre a szándékaink szerint hagyományteremtő eseményre” – mondta Tóth Gábor, a Vince Gála főszervezője.

További információ itt.