Az Art-Színtér szeptemberben két nagyszabású premierrel jelentkezik

Ketten egyedül és Mesterhármas a Bethlen Téri Színházban.

Szeptember 17-én Terrence McNally: Ketten egyedül című darabját mutatják be Ulmann Mónika és Makranczi Zalán főszerepelésével; míg szeptember 23-án Eric Assous: Mesterhármas című előadása debütál Marjai Virág, Jakab Csaba és Ozsgyányi Mihály szereplésével.

Terrence McNally: Ketten egyedül

Egy pincérnő és egy szakács. Frankie és Johnny. És bár nem lehet csak azért járni valakivel, mert van egy ilyen dal, ők kölcsönösen kinézik egymást maguknak az étteremben.

A félszeg, mégis kitartó munkahelyi flörtből idővel mozi és vacsora, végül egy szenvedélyes éjszaka lesz, ezzel pedig kezdetét veszi egy hajnalig tartó, sziporkázóan mulatságos és kíméletlenül őszinte huzavona.

Ezen az éjszakán az óvatos távolságtartás találkozik a szeretetteljes rohamtempóval, a higgadt érvek a sors esztelen kergetésével, hegek a sebezhetőséggel.

Nyitni, bezárni? Tele ezernyi kétséggel. Dőlni, nem dőlni? Vajon elkap-e a másik? Vagy csak újabb sebet ejt? Hol körülbástyázzák magukat, hol pedig pimaszul ledöntik egymás falait.

De mire feljön a nap, a múlt súlyait a lehetőségek mérlegére pakolja Frankie és Johnny.  Van egy ilyen dal.

Szereposztás:

   Frankie – Ullmann Mónika

   Johnny – Makranczi Zalán

   Rendező: Dicső Dániel

   Díszlet: Szakács Ferenc

   Jelmez: Cselényi Nóra

   Dramaturg: Deés Enikő

   Fordító: Hamvai Kornél

   Rendezőasszisztens: Sütő Anikó

   Producer: Fekete Mária és Ernhaft Attila

Eric Assous: Mesterhármas

Az őszinteséggel nem árt vigyázni. Főleg a házasságban. Vegyük például Maxime és Jeanne esetét, Vagyis a Mesterhármas alapproblémáját. Néhány évnyi boldog közös élet után egyszer csak a férjnek eszébe jut, hogy itt az ideje bevallani néhány félrelépését…Nem nagy ügy, ilyesmi minden párkapcsolatban előfordul - a felesége pedig könnyelműen lépre megy…  És ezzel elindítja a kölcsönös gyanúsítgatások, a féltékenykedések lavináját! Tudjuk jól, egyetlen hazugság sincs következmények nélkül, mint ahogy egyetlen igazság sem teljesen veszélytelen. A bizalom egyszerre illúzióvá foszlik. Márpedig a házasságban nélkülözhetetlen az illúzió…

Szereposztás:

   Jeanne – Marjai Virág

   Maxime – Jakab Csaba

   Claude – Ozsgyáni Mihály

   Rendező: Halasi Imre

   Díszlet-jelmez: Bozóki Mara

   Dramaturg: Nemlaha György

   Rendezőasszisztens: Majláth Dóra

   Fordító: Oláh Krisztina

   Producer: Fekete Mária és Ernhaft Attila

Bethlen Téri Színház

Budapest, Bethlen Gábor tér 3.