Csak az remélhet többet az élettől, aki önmaga is több szeretne lenni

Egyre kiszámíthatatlanabbá váló világunkban alig akad hatékonyabb fegyver a kezünkben a túléléshez, mint a hitelesség és az önazonosság.

Jelentheti ez a félelemmentes élet szabadságát, melyet Golyóálló című könyvünkből tanulhattok meg. Jelentheti a felelősségvállalás nyugalmát, melyre a Teljes felelősségvállalás című könyvünk hívja fel a figyelmet. De jelentheti a vezetői képességek újszerű tudását, melynek sokszor az intuíció és az alázat az alapja. Erről Mitől leszel jó vezető? c. kötetünk mesél. Bármelyik könyvet is választjátok, az első lépést már biztosan megtettétek a siker felé. Hiszen csak az remélhet többet az élettől, aki önmaga is több szeretne lenni.

Evy Poumpouras: Golyóálló
Önvédelmi stratégiák egy amerikai titkos ügynöktől
Védd magad, értsd az embereket, urald a helyzetet, élj félelem nélkül! Így lehetne röviden összefoglalni azokat a hasznos képességeket, melyek elsajátítására Evy Poumpouras titkos ügynök megtanít könyvével bennünket. Evy Poumpouras nő létére amerikai elnökök testőreként dolgozott. A világ legrégebbi elit alakulatánál szerzett tapasztalatai ismeretében az olvasó felkészültebben reagálhat stresszhelyzetekben, gyorsabban kiismerheti a többi ember viselkedését, azt is kontrollálni tudja, hogy milyennek látszik mások szemében, és mindezek eredményeképpen félelem nélkül élhet. Legyőzve mindennapi félelmeinket mindnyájan erősebbé, magabiztosabbá és kiegyensúlyozottabbá válhatunk. Hogyan essünk túl a nehéz beszélgetéseken? Kiben bízzunk? Kinek lehetnek rossz szándékai velünk szemben? Tereljük jó irányba a helyzeteket, és készüljünk fel a váratlan dolgokra. Amikor golyóállóvá válsz, a legjobb, legbátrabb éneddel azonosulsz, önmagad legerőteljesebb formáját hozod. Az igazi erő végső soron nem testi, hanem szellemi erő. A bátorság abban áll, hogy szembenézünk félelmeinkkel, de ezen túl állhatatosságot feltételez. Állnunk kell a sarat, beépített detektorral kell rendelkeznünk, amely jelez, ha valaki kamuzik. A Golyóálló bemutatja, hogyan fejlesszük természetes ösztöneinket, hogy bennünk is kibontakozzanak ezek a tulajdonságok, és a félelem hogyan adja át helyét a rettenthetetlenségnek. Nőknek, férfiaknak, mindenkinek hasznos kötet, aki ki szeretne törni a félelem béklyójából. A szerzőről: Evy Poumpouras volt testőr, a Spy Games című tévéműsor sztárja. Barack Obama, Bill Clinton és George W. Bush elit titkosszolgálatában dolgozott. Egyike annak a mindössze öt nőnek, aki megkapta a titkosszolgálati dolgozók legmagasabb fokozatú kitüntetését, az úgynevezett Bátorságérmet. Törvényszéki pszichológusi és újságírói diplomával rendelkezik.

Jocko Willink - Leif Babin: Extreme Ownership - Teljes felelősségvállalás
Két NAVY SEAL-parancsnok tapasztalatai és leckéi csapatról és vezetésről
„Megindító, erőteljes, gyakorlatias. Minden vezetőnek kötelező” – vallja Roger Ailes, a Fox News elnök-vezérigazgatója a kötetről, és milyen igaza van. Ez a könyv szó szerint lerohanta a világot. Az iraki háborúban legtöbb kitüntetést szerzett haditengerészeti különleges alakulat két vezetője mutatja be benne vezetési stratégiáját, amely az üzleti világban és az élet minden területén kiállta a próbát. Jocko Willink és Leif Babin SEAL-alakulata Irak legvéresebb hadszínterén vitt véghez egy lehetetlen küldetést: a katonasággal együtt biztosították Ramadi városát, amelyet az USA hadereje addigra lényegében feladott. A hősies teljesítményeket, tragikus veszteségeket és a nehezen kivívott győzelmeket látva és tapasztalva jöttek rá, hogy egy csapat sikerének legfontosabb tényezője, hogy milyenek a vezetői. Willink és Babin kinevelték a SEAL-parancsnokok következő nemzedékét. Később létrehívták az Echelon Front nevű céget, amely a legkülönbözőbb ügyfelek számára tette lehetővé élenjáró csapatok felépítését. Az Extreme Ownership - Teljes felelősségvállalás részletesen bemutatja, hogyan lehet ezeket az elveket munkahelyen, családban vagy bármilyen egyéb csapatban alkalmazni. Elméleti oktatás és gyakorlatias tanácsok – ez a kötet forradalmasítja az üzleti vezetőképzést, és mindenkit rávezet arra, hogy elérjék céljaikat: vezetőkké és győztesekké váljanak.

David M. Rubinstein: Mitől leszel jó vezető?
A világ legfontosabb cégvezetőinek, tulajdonosainak és úttörő gondolkodóinak bölcsessége
A New York Times Bestseller és Wall Street Journal Bestseller kötet szerző a világ legnagyobb koponyáinak tudását gyűjtötte egy esszenciális kötetbe, mely az összes hasznos információt egyben nyújtja át a vezetéssel kapcsolatban. Nincs két egyforma vezető. Többek között Bill Gates, Jeff Bezos, Ruth Bader Ginsburg, Warren Buffett, Oprah Winfrey elveit és hozzáállását ismerjük meg ebből az alapkönyvből. Az elmúlt öt évben David M. Rubenstein a világ legjobb teljesítményét nyújtó vezetőit kérdezte arról, kik ők, és hogyan váltak sikeressé. A Mitől leszel jó vezető? nélkülözhetetlen vezetői kézikönyv: a pénzügyi világ (Warren Buffett, Jamie Dimon, Christine Lagarde, Ken Griffin), az informatika (Jeff Bezos, Bill Gates, Eric Schmidt, Tim Cook), a szórakoztatóipar (Oprah Winfrey, Lorne Michaels, Renee Fleming, Yo-Yo Ma), a sport (Jack Nicklaus, Adam Silver, Coach K, Phil Knight) és az államigazgatás (Bill Clinton és George W. Bush amerikai elnökök, Ruth Bader Ginsburg, Nancy Pelosi) legnagyobb elméinek tanácsait gyűjti egybe. Jeff Bezos a kóborlásból begyűjthető energiákat zabolázza meg - úgy gondolja, legjobb döntéseit szívből, intuitív alapon hozta meg, nem elemzés révén. Richard Branson soha nem azért kezd dolgozni valamin, hogy hasznot termeljen. A legjobb megoldást akarja nyújtani az adott területen. Phil Knight úgy tekint a Nike-ra, mint egy marketingcégre, amelynek legfontosabb marketingeszköze a Nike termék. Marillyn Hewson négy testvérével apa nélkül nőtt fel Kansasben, és gyorsan megtanulta, hogy csak magára számíthat, és mi a pénz értéke. Hogyan hoztak döntéseket, hogyan viszonyultak az innovációhoz, a változáshoz és a válsághoz ezek az úttörő személyiségek? Évtizedes tapasztalatokról számolnak be, rendkívüli történeteket mondanak el. Az itt olvasható beszélgetésekből kirajzolódik figyelemre méltó életük és karrierjük. A szerzőről: David M. Rubenstein - a The American Story című könyv szerzője, a Carlyle Group látnoki képességekkel megáldott társalapítója, a David Rubenstein Show állandó műsorvezetője, sokszorosan díjazott filantróp (Carnegie Medal, MoMA’s David Rockefeller-díj). Washington, DC-ben él. (21. Század Kiadó)