Évtizedes rekord dőlt meg a 175. jubileumi hajózási szezonban!

A kiemelkedő nyári és őszi forgalom után már októberben megközelíti a 2 milliót a BAHART (Balatoni Hajózási Zrt.) összesített utasforgalma a 175. hajózási szezonban.

A jubileumi rendezvénysorozattal, flottamodernizációval, utaskomfortot javító és stratégiai horderejű fejlesztések elindításával ünnepelt a Társaság 2021-ben. Az áprilistól októberig tartó személyhajózási szezonban csaknem 21%-kal nőtt a Balaton-parti településeket összekötő menetrendi hajók forgalma az előző évhez képest, az utasok száma október végére meghaladta a 493 ezer főt.

A legtöbben Fonyód-Badacsony (180 ezer utassal) és a SiófokBalatonfüred-Tihany (172 ezer utassal) útvonalakon utaztak, de sokan vették igénybe Balatonboglár és Révfülöp (35 ezer utassal), illetve a Balatonföldvár és Tihany közötti (26 ezer utassal) járatokat is.

A BAHART séta- és nosztalgiahajóit idén 126 ezer utas választotta, ami több mint 35%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest. Ez a szolgáltatás Siófokon, Balatonfüreden, Keszthelyen és Balatonlellén volt a legnépszerűbb. Továbbra is keresettek voltak a programhajók, amelyek új kikötőkben váltak elérhetővé. A tematikus programhajók sikerességét mutatja, hogy a bulihajókat 13 ezer, a családosoknak szóló Varázshajókat pedig 6 ezer feletti utas választotta, nőtt a kihasználtságuk, és az átlagos utasszám is.

Idén történelmi csúcsot döntött a balatoni kompok utasforgalma is, ami már október közepén meghaladta a rekordnak számító 2019-es év egészét, az utasszám növekedése 15% volt. Az erős júliusaugusztust követően szeptemberben és októberben 20%-kal többen utaztak, mint 2019-ben. A legforgalmasabb napon, augusztus 20-án a RÉV-kikötőkben 19.500 utast, 4.800 járművet és 2.400 kerékpárt szállítottak a kompok. A személyhajózási szezon zárásáig (október 24.) a személyhajókon és kompokon szállított utasok száma összességében elérte az 1 millió 967 ezer főt, ami jubileumi csúcsnak számít.

Ősszel is BAHART

A kompok november 7-ig még 40 percenként közlekednek Szántódrévből 6:40 – 18:40 között, Tihanyrévből pedig 7:00 – 19:00 között. A BAHART november 8-tól téli menetrendre vált, onnantól a kompok óránként egyszer indulnak Szántódrévből 7:00 – 18:00 között, Tihanyrévből pedig 7:15 – 18:15 között.

Október 30-án Halloween Hajókkal, a fedélzeten „Szellemes” feladatokkal és programmal várják az utazóközönséget. Az indulás 11.00 órakor Balatonfüred Hajóállomásról, 15:00-kor pedig Siófok Hajóállomásról lesz, 19.00 órakor pedig 2 órás Halloween Party Hajó is várja az utasokat Siófok Hajóállomásról, a Szent Miklós hajó fedélzetén.

A Modernizáció hullámain!

A jubileumi hajózási szezon sikere, eredményessége a kedvező időjárás és a Balaton népszerűsége mellett a hajóflotta modernizációjának, valamint a BAHART idei újításainak is köszönhető. 2021-ben megújult honlappal, módosított útvonalakon, sűrített hajójáratokkal, bővített programhajó kínálattal és változatlan árakkal várta az utasokat a Társaság. 2022-ben a fejlesztések folytatódnak – 4 új hajó érkezik a Balatonra, lesz online jegyvásárlás, kényelmesebben érhetőek majd el a desztinációk, frissül az arculat, és megkezdődik a hosszabb távú stratégiai fejlesztések előkészítése, tervezése is.

Az élményhez hajó visz: a BAHART mindenkit szeretettel vár a fedélzetre 2022-ben is!