Leonard Cohen est a Kós Károly Művelődési Házban

Müller Péter Sziámi and Friends zenekar & vendégeik.

„A dalokért oda kell elmenni, ahol a dalok vannak.” (Leonard Cohen)

2021. november 20. szombat, 20:30

Sziámi és barátai Leonard Cohen legjobb dalaival évekkel ezelőtt először Az Élet Menete Alapítvány felkérésére léptek fel a Dohány utcai zsinagógában, és a koncert olyan sikert aratott, hogy a válogatást később az országban számos helyszínen bemutatták. Budapesten a közönség utoljára 2016-ban láthatta a produkciót a Kongresszusi Központban.

Miért éppen Leonard Cohen? Mert Müller Péter Sziámi különösen nagyra becsüli. Zseniális dalszövegírónak, sőt, költőnek tartja, aki szerinte ugyanúgy megérdemelte volna az irodalmi Nobel-díjat, mint Bob Dylan. Sziáminak egyébként volt szerencséje Cohent élőben is látni és hallani, ugyanis 2008-ban ott volt a művész kései korszakának egyik legemlékezetesebb koncertjén, a londoni O2 Arénában. Cohen szövegei ezúttal magyarul szólalnak majd meg remek tolmácsolásban.

A műsorban a kortárs magyar művészeti élet egyik legeredetibb, legextravagánsabb alakja, Müller Péter Sziámi és vendégei a nagy kanadai énekes és dalszövegíró, Leonard Cohen emléke előtt tisztelegnek a művész legemlékezetesebb dalaival.

További információ itt,