FIESTA GRÁFICA

Michel Bouvet grafikusművész tart tárlatvezetést a Pécsi Galériában.

A Fiesta Gráfica című kiállítás párizsi kurátora, Michel Bouvet grafikusművész tart tárlatvezetést december 9-én a Pécsi Galériában. A francia Michel Bouvet először 25 évvel ezelőtt mutatkozott be a Pécsi Galériában, majd 2018-ban nyílt kiállítása, Nem csak Párizs! címmel.

Bouvet világszinten is a plakátművészet kiemelkedő alakja, a Nemzetközi Grafikai Szövetség tagja, számos nemzetközi grafikai biennále díjazottja, grafikai kiállítások gyakori zsűritagja. Fő profilja a színházplakátok, valamint fesztiválok és kiállítások arculatának tervezése. Egyéni grafikai stílusa jól felismerhetővé és megkülönböztethetővé teszi munkáit.

30 éve rendszeresen dolgozik a latin-amerikai országokban kiállítások kurátoraként vagy zsűrijében.  A Fiesta Gráfica kiállítást először a párizsi Latin-Amerika Házban szervezte meg 2019-ben, a tárlat innen érkezett a Pécsi Galériába szeptember elején.

A kiállításon – az országban elsőként – látható kilenc latin-amerikai ország (Argentína, Brazília, Kolumbia, Kuba, Ecuador, Mexikó, Paraguay, Peru, Uruguay) grafikusművészeinek mintegy 180 alkotása!

Az eredeti képgrafikák és plakátok karneválja egy távoli világ erőteljes érzelmekben gazdag színeit villantja fel. A féktelen életigenlés és az élet árnyoldalainak és végességének párhuzamos együttélése, az erőteljes politikai vélemény kifejezése, a latin-amerikai életérzés és életfilozófia káprázatos színekkel tárul fel számos grafikai munkán, legyenek azok színházi vagy filmplakátok, könyvillusztrációk vagy képgrafikák.

Michael Bouvet december 9-én 17:00 és 18:00 órai kezdéssel tart kurátori tárlatvezetést.

A kiállítás meghosszabbítva, december 12-ig látogatható.