Meglepetések sorával zárult a HADFIAK, az online történelmi játék

Több ezer 10 és 18 év közötti diák tesztelte online tudását az ősszel, hat héten keresztül a Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány online játékában, a HADFIAK-ban.

Az október 20-án indított és november végén zárult, kifejezetten gyerekeket célzó online, edukatív játékkal az alapítvány elérte célját, megmutatta a fiataloknak, hogy a magyar történelem igenis menő. Izgalmas kérdésekkel, ritkán hallott történetekkel hazánk történelmének eddig ismeretlen arcát fedezhették fel a diákok, miközben játékos formában tehettek szert újabb ismeretekre.

Zsolnai Gábor, a Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány kuratóriumának vezetője szerint a diákok végre félretehették az unalomig ismételt történelmi példákat, a szürke, egyhangú tankönyvi leírásokat, és belevethették magukat egy szórakoztató és vérpezsdítő játékba. A HADFIAK egészen más szemszögből közelítette meg a történelmet, játszva okított; lebilincselő történetekre, vicces tényekre és kevésbé ismert történelmi vezérekre hívta fel a gyerekek figyelmét, miközben a kérdésekben és válaszokban elrejtett tudást igyekezett átadni a visszajelzések szerint nagy sikerrel. 

A szervezők a legtöbb pontszámot elért diákokat a nagy értékű műszaki cikkek mellett ajándékok sorával lepték meg, sőt meglepetésekkel kedveskedtek korcsoportonként az első 100-100 kitöltők számára is.