Infrapanel – Ha fontos a fűtőtest megjelenése

Szép és okos is.

A lakberendezés egyeseknek hobbi, másoknak kemény munka, és persze ahány ház, annyi szokás – ahogy azt jól ismerjük. Előbbiek nagyjából az ízlésre is igazak, így tehát közvetetten a lakás berendezésére is. Sokaknak a legfontosabb szempont, hogy az otthonunk biztonságos, kényelmes és télen mondjuk meleg legyen, másoknak viszont – az előbbiek mellett – az utolsó szög is komoly szűrön kell, hogy átmenjen megjelenését tekintve, mielőtt elnyerné végső helyét a lakásban. Az infrapanel biztosít némi átfedést, tekintve ha olyan otthonra vágyunk, ami meleg, de nem mindegy milyen forrásnak köszönhetően, akkor bizony ez a legjobb választás.

Amennyiben szeretnénk az otthonunkat úgy kialakítani, hogy valóban minden porcikája igazán látványos legyen, akkor a fűtés tekintetében két megoldásunk van. Az egyik a jól variálható és roppant korszerű fűtőfólia, a másik pedig az infrapanel. Mindkét típus elektromos fűtésnek számít, amik az infrasugarak segítségével fűtik fel a lakást, egészen pontosan a lakásban tartózkodókat. Amíg a fűtőfólia láthatatlan megoldást és több szabad teret kínál, addig az infrapanel olyan fűtési rendszer, ami akár az otthonunk egyik leglátványosabb elemévé is válhat.

Különféle kialakításai léteznek ma már, elérhető például festmények, családi fotók, faliképekbe rejtve is, amiről senki sem gondolná első blikkre, hogy ez biztosítja a megfelelő hőmérsékletet a lakásban. A panelek önmagukban is szemet gyönyörködtető, modern kialakítást kaptak, így ha nem akarjuk őket elrejteni, de egy nem túl hivalkodó, visszafogottan elegáns, letisztult megoldásra vágyunk, akkor ezekben nem csalódhatunk. Jól mutatja, hogy egyszerre praktikus és szép kialakításról beszélünk, hogy például a fürdőszobai tükrökben is alkalmazhatóak, azaz ilyen tükröt használva nem lesz gondunk a párásodásra sem. Kell ennél több?!

Az infrapanel maximálisan személyre szabható rendszert kínál, amit akár okos otthonunk elemévé tehetünk, így akár aközben, hogy úton vagyunk, már előre elindíthatjuk a fűtésünket. Ez akkor is különösen praktikus, ha egy vidéki otthonunk fűtésének választjuk ezt a típust.