5 takarékos ötlet a hálószoba felfrissítéséhez

Lakberendezés költséghatékonyan.

Az új év kezdetén sokakban erősödik fel a vágy arra, hogy kicsit áthangolják az otthonukat is, lecseréljék a korábbi megszokott dekorációkat, tiszta, de legalábbis tisztább lappal indítsanak. Ilyenkor nem csak a testünket szeretnénk jobb formába hozni, hanem az életterünket is. Nagyobb átalakítások nélkül is rendkívül látványos eredményre juthatunk, amihez nem kell a pénztárcánkat sem teljesen kifosztani. Nézzük, a hálószobában mivel érdemes kezdeni anélkül, hogy felszednénk a padlót és lebontanánk a mennyezetet.

Az egyik legjobb módja az arculatfrissítésnek, ha az ágy támlája mögötti falrészt a többi faltól eltérő színűre festjük. Ebben az ágykeret is szerepet kaphat, na nem átfestés szempontjából, hanem ihletforrásként. A támla feletti falrészen jól mutat majd néhány hasonló formájú, színvilágú, textúrájú elem is akár, amiket mi magunk is elkészíthetünk.

Ahogy azt már az ilyen összeállításokból megtanulhattuk, a textilek és drapériák ilyenkor a legnagyobb segítőink. Ha szeretnénk kisebb átalakításokat eszközölni, ezekhez érdemes először nyúlni. Válasszunk sötétítő függönyt a hálószobánkba, ez nem túl drága, de teljesen más fényben láttatja majd a szobát – szó szerint.

Ez bizony igaz a szőnyegekre is. Arról nem is szólva, hogy télen nagyon nem esik jól kilépni a hideg földre, ilyenkor extra meleg kell a lábainknak, hogy induljon a nap. Ha a nagy méretű szőnyegek árát sokalljuk, akkor válasszunk a padlószőnyegek közül, és vágassunk megfelelő méretűt, ezzel ugyanis sokat spórolhatunk. Ezt elszegetni még mindig olcsóbb, mint egy óriási szőnyeget találni.

Még egy textiles megoldás, amire igazán nem kell sokat áldoznunk: ez az ágyazás. Most talán sokaknak felszalad a szemöldöke, pedig bizony, nem mindegy, hogyan ágyazunk. Ha az ágytakarót túl drágának találjuk, egy régi plédet hajtogassunk az ágy végébe, néhány párnát dobjunk a tetejére, és már kész is!

Szintén nem túl drága, de annál látványosabb, ha egy új csillárt vásárlunk. Nem kerül sokba, viszont egészen más oldalát ismerhetjük meg általa a régi hálószobánknak.