Ant Middleton: Zeró negativitás

A pozitív gondolkodás ereje.

A Twitteren a profiljában a legfontosabb megjegyzése magáról, hogy pozitív gondolkodó. De szereti magát kalandornak is nevezni. Ezer arca van, mégis ugyanaz az őszinte, kedves tekintete, még akkor is, ha szigorúnak tűnik. Marcona ex-SAS-katona, aki már többször szembenézett a halállal? Extrém élethelyzeteket hajkurászó született túlélő, aki képes felmászni a Mount Everestre, hogy sejtjeiben érezze a félelmet? Motivációs tréner, akinek izmos testére a gyerekei nevei vannak tetoválva? A SAS: Aki mer, az nyer túlélőshow-jának komoly kiképzőtisztje, aki heteken át zord vidékeken forgat távol a családjától? Szerető férj, aki úgy nyilatkozik feleségéről, Emilie-ről, hogy miatta érzi magát legyőzhetetlennek? Vezető és coach, aki olyan fizikai kihívásokat szeret keresni, melyekben lelki kihívás is van? Ötgyerekes, csupa szív családapa, aki a családjának köszönhetően tudja magából kihozni a legtöbbet? Klausztrofóbiás, aki nem szeret liftben utazni? Második házasságában élő férfi, aki egyszer pár hónapot börtönben is töltött? Sportőrült, akitől már megkérdezték, nem fitneszözvegy-e a felesége, mert annyit edz és gyakorol? Lelkes kutyatulajdonos, aki simán hagyja, hogy Roxy nevű boxere két vállra fektesse, és körbepuszilja? Edzésőrült, aki remekül kosarazik, bénán focizik, viszont ha kap egy szabad négyzetmétert, azon bárhol saját testsúlyos edzőtermet alakít ki magának? Ant Middleton valószínűleg egy kicsit mindegyik, de a legfontosabb, aminek tartja magát: egy érzelmileg kötődő, pozitív, céltudatos egyéniségnek. Olyan embernek, aki a hibáiban is meglátja a pozitívumot, és azt, miként tanulhat belőlük, miként vihetik előre. Ant Middleton harmadik könyvében még többet mutat meg magából és az életből. Az örök túlélő most elmeséli, hogyan vált pozitív gondolkodóvá, pozitív életet élő emberré. Ahhoz, hogy ezt elmondhassa, ezúttal feleségének, Emilie-nek a véleményét is kikéri a fejezetek végén. Így pedig nemcsak a pozitív gondolkodásról tudunk meg szinte mindent, de Antről is. Vagyis ahogy a felesége hívja, Anthonyról.

„A legtöbb gyerek természeténél fogva pozitív, míg a felnőttek zöme láthatóan az élete nagy részét annak szentelte, hogy kitörölje magából a pozitív hozzáállás képességét.”

„Vannak pillanatok, amikor úgy érzed, sarokba szorított az élet: pénzgondok, párkapcsolati krízis, munkahelyi bajok, az összes fenti egyszerre. Előbb-utóbb mindenkinek eljön a pillanat, hogy nehézségekkel kelljen szembenéznie. És erre kétféleképpen lehet reagálni: negatívan, másokat hibáztatva, amiért ők nem bántak veled méltányosan. Vagy pozitívan: a helyzetedet neked kell megoldani, ráadásul menet közben tanulhatsz is belőle, és a végére jobb ember leszel. A Zéró negativitás című könyvben Ant Middleton olyan témákban nyílik meg, amiről eddig még soha nem beszélt. Bemutatja, hogyan fordítsd a kudarcélményt a javadra. A változásra úgy kell tekintened, mint ami megalapozza jövőbeli sikereidet. Hogyan legyél állhatatos, hogyan szereld le azokat, akik packáznak veled? Mivel jár együtt, ha igazi példaképpé válsz, hogyan élhetsz úgy, hogy semmin ne kelljen bánkódnod? Ez a könyv nem arra tanít, ki legyél, hol élj, mit dolgozz. Mindez rajtad áll. Ez a könyv eszközöket ad a kezedbe, hogy miképpen valósítsd meg önmagad legjobb változatát, hogy te szabhasd meg, pontosan milyen ember is akarsz lenni, és teljesen száműzd az életedből a negatív gondolatokat.” (Fülszöveg)

„Igyekszem megragadni a pozitívumot minden negatív helyzetben, ami adódik.”

Ant Middleton 1980-ban született az angliai Portsmouthben. Különböző fegyveres alakulatokban futott be karriert. 2008-ban lett az SBS különleges osztagának tagja, ahol négy évet húzott le. Leginkább onnan ismert, hogy ő volt a kiképzőtiszt a Channel 4 tévéadón látható, SAS: Aki mer, az nyer című produkcióban. Változatos kiképzéséből adódóan Ant páratlan túlélőtechnikák birtokában van, és szélsőséges viszonyok között is mindig megállja a helyét. Belevághat bármibe, kalandvágya határtalan, így egy sor hihetetlen vállalkozást vitt már véghez. Dél-Afrikában és Nyugat-Afrika több országában is dolgozott kormányzati biztonsági szakértőként. Elnöki testőrségek kiképzését vezette, de csapatépítő tréningeket is tartott olyan nagyvállalatoknak, akik kíváncsiak voltak, hogyan zajlik egy-egy különleges alakulat alkalmassági vizsgája. Sikerkönyvei vezették a Sunday Times bestsellerlistáját, és átlépték az egymillió eladott példányt.

Eddig megjelent: Utánam! Vezetéselmélet a frontvonalból, Félelembuborék, Zéró negativitás.

Eredeti cím: Zero Negativity: The Power of Positive Thinking

Fordító: Sziklai István

Megjelent: február 11.