Schönberg / Bruch / Adams - Baráti Kristóffal és a Danubia zenekarral

Ismét egy igazi unikum a Danubia zenekar műsorán!

Ahogy megszokhattuk, a Hámori Máté által vezetett együttes a 20. és 21. század legfontosabb, de olykor kevésbé ismert műveit hozza el a kedvelt hangversenydarabok mellett a közönségnek. Jellemző rájuk a nagyvonalú és bátor műválasztás, nem titkoltan edukatív céllal is. Ahogy a vezető karmester fogalmaz „kár lenne, ha a közönség nem ismerné meg ezeket a kivételes műveket, amelyek méltatlanul keveset szerepelnek a koncerttermek műsorán. A Harmonielehre egy atomerőmű, realista látomás, gyönyörű és nagy zene.”.

A sorozat legutóbbi hangversenyét Britten Hegedűversenyét hallgathatta meg a közönség Pusker Júlia hegedűművész játékával. Ezúttal a Schönberg Harmonielehre című művére reflektáló Adams művet mutat be az együttes ugyanezzel a címmel. A zenekar szólistája Baráti Kristóf lesz, akinek előadásában Bruch g-moll hegedűversenyét hallgathatjuk meg, és természetesen elhangzik egy Schönberg mű is, a Téma és variációk.

Van ez a(z újabb) fontos klasszikus, és nem is tudunk róla. A Danubia Zenekar és művészeti vezetőjük, Hámori Máté karmester szenvedélye, hogy új utakat építenek a zenéhez, és a rácsodálkozás élményét adják a közönségnek.

Eckhardt Gábor zongoraművész, zenepedagógus a zeneakadémiai koncertek előtt az esti programhoz kapcsolódóan informatív, ugyanakkor szórakoztató előadásokat tart, amelyek megmutatják a művek közötti összefüggéseket, az aznapi koncert műsor-összeállításának szempontjait. A 17.45-kor kezdődő előadások aznapi koncertjeggyel látogathatók.

2022. március 19. szombat 19:30 - Zeneakadémia nagyterem

Közreműködők:

  Baráti Kristóf – hegedűművész

  Óbudai Danubia Zenekar

  Farkas Róbert –karmester

Műsor:

  Schönberg: Téma és variációk, op. 43/b (12')

  Bruch: g-moll hegedűverseny, op. 26 (25')

  Adams: Harmonielehre (41')