2018. november 15. - csütörtök

Testvérek

Kinyomtatom...
Ne aggódj! Egy kis súlyzózás, és máris a régi lesz a bicepszed.

Ritkaság az olyan háborús témájú film, amelynek nem kiszámítható minden jelenete, nem túl brutális vagy éppen nem úszik a nyáltól. Féltem, hogy a Testvérek is csupán rág még párat egy már így is agyonrágott csonton. Meglepődtem.

Amikor megtudtam, hogy itt van még egy amerikai háborús témájú film, már húztam is a számat. Nem vagyok én kíváncsi egy újabb ’Amerika a világ közepe, nekik mindent szabad, vesszen minden ország, amely ellenszegül’ típusú filmre. És biztosra vettem az érzelmileg túlfűtött már-már giccses, romantikus vonalat is, bonyolítva (a címből következtethető) testvér szállal. Persze egy igen kiszámítható, csöpögős, amolyan igazi amerikai hepienddel a végén. Ehhez képest kellemesen csalódtam. Természetesen megvolt a romantikus vonal, de szerencsére nem vitték túlzásba, túl nyálas részekkel nem terhelték a nézők gyomrát.

Ne aggódj! Egy kis súlyzózás, és máris a régi lesz a bicepszed.Ne aggódj! Egy kis súlyzózás, és máris a régi lesz a bicepszed.

A film ráadásul inkább háborúellenes, mintsem buzdító. Az afganisztáni jelenetek nagyon igényesre, és elég drámaira sikeredtek, bár néhány közhely azért nem maradhatott ki.(A gép lezuhan, a főszereplő természetesen túléli, és még túszul is ejtik.) Tobey Maguire viszont meglepően jól játszotta az egyre jobban megborult elméjű katonát. Ha már a szereplőknél tartunk, jól megválasztották őket a film készítői. Natalie Portman és Jake Gyllenhaal is jól teljesített, Bailee Madison ( az Isabelle nevű kislány a filmben) pedig egyenesen zseniálisat alakított.

A film közben azért sokszor úgy éreztem, elég kiszámítható, mi fog történni, de az esetek nagy részében nem lett igazam. A befejezés is korrektre sikerült, semmi giccs, semmi nevetségesen egyértelmű fordulat.

Összességében ajánlom a filmet, a mozijegy árát mindenképpen megéri.

8/10 pont

Testvérek (Brothers) - amerikai filmdráma, 104 perc, 2009
rendező: Jim Sheridan
szereplők: Jake Gyllenhaal (Tommy Cahill), Tobey Maguire (Sam Cahill), Natalie Portman (Grace Cahill)

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

plakát

Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi vezetője nyitja meg a 15. Verzió Filmfesztivált este 7-kor a Trafóban.

Kodák Anna és Zsilák Olivér

Összművészeti gálaest New Yorkban.