2018. február 19. - hétfő

Testvérek

Kinyomtatom...
Ne aggódj! Egy kis súlyzózás, és máris a régi lesz a bicepszed.

Ritkaság az olyan háborús témájú film, amelynek nem kiszámítható minden jelenete, nem túl brutális vagy éppen nem úszik a nyáltól. Féltem, hogy a Testvérek is csupán rág még párat egy már így is agyonrágott csonton. Meglepődtem.

Amikor megtudtam, hogy itt van még egy amerikai háborús témájú film, már húztam is a számat. Nem vagyok én kíváncsi egy újabb ’Amerika a világ közepe, nekik mindent szabad, vesszen minden ország, amely ellenszegül’ típusú filmre. És biztosra vettem az érzelmileg túlfűtött már-már giccses, romantikus vonalat is, bonyolítva (a címből következtethető) testvér szállal. Persze egy igen kiszámítható, csöpögős, amolyan igazi amerikai hepienddel a végén. Ehhez képest kellemesen csalódtam. Természetesen megvolt a romantikus vonal, de szerencsére nem vitték túlzásba, túl nyálas részekkel nem terhelték a nézők gyomrát.

Ne aggódj! Egy kis súlyzózás, és máris a régi lesz a bicepszed.Ne aggódj! Egy kis súlyzózás, és máris a régi lesz a bicepszed.

A film ráadásul inkább háborúellenes, mintsem buzdító. Az afganisztáni jelenetek nagyon igényesre, és elég drámaira sikeredtek, bár néhány közhely azért nem maradhatott ki.(A gép lezuhan, a főszereplő természetesen túléli, és még túszul is ejtik.) Tobey Maguire viszont meglepően jól játszotta az egyre jobban megborult elméjű katonát. Ha már a szereplőknél tartunk, jól megválasztották őket a film készítői. Natalie Portman és Jake Gyllenhaal is jól teljesített, Bailee Madison ( az Isabelle nevű kislány a filmben) pedig egyenesen zseniálisat alakított.

A film közben azért sokszor úgy éreztem, elég kiszámítható, mi fog történni, de az esetek nagy részében nem lett igazam. A befejezés is korrektre sikerült, semmi giccs, semmi nevetségesen egyértelmű fordulat.

Összességében ajánlom a filmet, a mozijegy árát mindenképpen megéri.

8/10 pont

Testvérek (Brothers) - amerikai filmdráma, 104 perc, 2009
rendező: Jim Sheridan
szereplők: Jake Gyllenhaal (Tommy Cahill), Tobey Maguire (Sam Cahill), Natalie Portman (Grace Cahill)

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Ignácz Bence

A Békéscsabai Jókai Színház bemutatta Alan Alexander Milne Micimackó című mesejátékát Tege Antal rendezésében.

BODY Kiállítás

Február 15-én a nagyközönség előtt is megnyitotta a kapuit a világhírű BODY Kiállítás.

plakát

A Visegrádi Csoport országainak alkotásaiból rendez filmfesztivált az Uránia Nemzeti Filmszínház 2018. február 14. és 17. között a KKM–Balassi Intézet megbízásából.