Hogyan éljünk együtt az inflációval?

Szakmai rendezvény kreatívipari vállalkozásoknak és abban gondolkodó tervezőknek.

Mit jelent az infláció? Milyen módon hat a vásárlók viselkedésére? Hogyan reagáljunk rá a vállalkozásunkban? Mennyire kell újratervezni, árazni? Milyen banki vagy fintech megoldások segíthetnek mindebben? Mit kezdhetünk a meglévő forintjainkkal?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ május 3-án kedden 17-20 óra között a Budapest Design Week társszervezésében megvalósuló Start Up Guide LIVE szakmai webinár.

A Start Up Guide LIVE szakmai rendezvénysorozat tavaszi online eseménye folyamán Szenes Gábor házigazda szakértő vendégeivel az infláció témáját járja körbe. A beszélgetések három tematikus blokkban, három frappáns kérdésfelvetéssel az elmúlt fél évben történt gazdasági változásokat elemzik és a megszokott módon mutatják be a kreatívipari kkv-k számára is adaptálható megoldási javaslatokat a vállalkozáson belül felmerülő, kapcsolódó problémák megoldására.

Az esemény során az alábbi kérdésekre keresi a választ az esemény házigazdája és meghívott szakértői.

Start Up Guide LIVE 2022

    Mi az az infláció, és hogyan élhetünk együtt vele?

2022. május 3., kedd 17:00 – 20:00 óra

Témák

●         Mi az az infláció? – Miért fontos, hogy mi hajtja az inflációt? / Mit lehet kezdeni vele? / Miben tér el a termelői és a fogyasztói árindex?

●         Mi történik infláció esetén a piacon? – Hogyan viselkedik a fogyasztó? / Olcsóbból vesz többet? – helyettesítő termékek / Mi az a strandinfláció? / Mi változik a fogyasztói kosárban? / Mi történik a beszerzési láncokkal?

●         Mi történik a cégben? – Vállalati pénzügyek infláció idején – Hogyan változhat a költségszerkezet? / Mit kezdjünk a meglévő forintunkkal? – treasure szerződések / likviditási kérdések / pénzügyi – fintech megoldások.

Meghívott szakértők:

●         Dr. Kolozsi Pál Péter igazgató / Magyar Nemzeti Bank

●         Kozák Ákos társalapító-igazgató / Egyensúly Intézet

●         Kristó Zoltán ügyvezető / Riport Applications

●         Madár István vezető elemző / Portfolio

●         Sándorfi Balázs alapító-ügyvezető / Bankmonitor

●         Suppán Márton alapító-főszerkesztő / Fintech.hu

Start Up Guide

A Magyar Formatervezési Tanács kiemelten sikeres projektjei közé tartozó Start Up Guide egy online elérhető, bárki által szabadon letölthető, évente frissített, és kifejezetten a kreatívipari mikrovállalkozások igényeire szabott kiadvány. 2019-ben a projekt a Budapest Design Week társszervezésében elevenedett meg először, és Szenes Gábor alapító felvezetésével és moderálásával, Start Up Guide Live néven a fesztivál immáron hagyományosan megrendezett vállalkozásfejlesztési programjává vált.

A program ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Részletes program és regisztrációs felület itt,   és   itt.  Esemény FB,   info itt,   és   itt