Bach 2 Future 2022 – fórum a klasszikus zene jövőjéről

Május 12–13-án a Müpában!

NFT-k a zenében, digitális gépzongora az oktatásban, livestream-megoldások – a Papageno és a Magyar Zenei Tanács nemzetközi konferenciáján a legkiválóbb szakemberek mutatják be és vitatják meg a klasszikus zene izgalmas újdonságait.

Az idén negyedik alkalommal megrendezett rangos szakmai találkozó immár két napon át várja az érdeklődőket, elsősorban az előadóművészetben érintett szakembereket. Az első napon a digitális megoldásoké és fejlesztéseké a főszerep: bemutatkozik többek között a Steinway digitális csúcsterméke, a Spirio; a SYMPHONY most induló „klasszikus zenei Netflix” szolgáltatása. Önálló szekciója lesz az európai lifestream-világnak – IDAGIO, ARTE, IMZ és eSzínház –, a Jeunesses Musicales klasszikus zenei inkubátor-projektjének, az enCORE-nak és az olyan edukációs projekteknek is, mint a Focus on You, a Play it Loud! és a Werk Akadémia.

Pénteken „Danube Day of Classical Music” címmel kerül sor a konferencia második napjára, amelyen a Duna menti országok klasszikus zenei fesztiváljai, szimfonikus zenekarai és konzervatóriumai mutatkoznak be és cserélik ki tapasztalataikat kerekasztal-beszélgetések formájában. Bemutatkozik a Magyar Zene Háza és a JM Austria, az Enescu Fesztivál és a Classic.Esterhazy & Herbstgold, emelett találkozhatunk számos horvát, magyar, osztrák, román, szlovák és szlovén klasszikus zenei szakemberrel.

A konferencia nyelve angol, a részletes program ezen a linken elérhető, a jegyvásárlás, illetve a szakmai regisztráció pedig ide kattintva érhető el.

Hirdetés