Két fenntarthatósági díjat nyert Amszterdamban a Tork

Fenntarthatóság és környezetvédelem kategóriában.

A Tork tisztítókendője két díjat is hazavihetett az Amsterdam Innovation Awardról: nemcsak összesített győztesnek hirdették, hanem a fenntarthatóság és környezetvédelem kategóriában is díjazták.  A többcélú felhasználásra tervezett, fenntarthatósági szempontokat maximálisan szem előtt tartó tisztítókendő segít csökkenteni a környezetterhelést az iparban és a vendéglátóiparban, miközben javítja a hatékonyságot.

Az elismerést azon iparágban elérhető innovatív termékek kapják, amelyek valóban változást hoznak például a fenntarthatóság terén. A zsűri a május 10-i díjátadón hangsúlyozta: "Ennek az új tisztítókendőnek a kifejlesztésével az Essity célja a fogyasztás, a hulladék, a környezetszennyezés és a károsanyag-kibocsátás csökkentése. Az pedig, hogy a csomagolása 100%-ban újrahasznosított rostokból és legalább 30%-ban újrahasznosított műanyagból készül, még teljessebbé teszi a fenntarthatósági törekvéseket. "

"A fenntarthatóság fontos tényezővé vált a vásárlói döntések során" - mondta Anna Königson Koopmans, az Essity professzionális higiéniai üzletágának marketing igazgatója. "A most díjazott Tork tisztítókendőt a hatékonyságot és a fenntarthatóságot maximálisan szem előtt tartva terveztük, miközben a szigorú teljesítményi előírások betartására is gondoltunk. Büszkék vagyunk rá, hogy az idei Amsterdam Innovation Award-on összesített és kategóriagyőztesnek is megválasztották termékünket."

A Tork ipari tisztítókendője 99%-ban bioalapú, tehát 99%-ban fenntartható forrásból származó növényi rostokból készül, korábban már elnyerte a független TÜV Austria intézet „OK Biobased” minősítését is. Segítségével a vállalatok egy olyan termékhez juthatnak hozzá, amely nedvszívó képessége, tartóssága, „szöszszegénysége” mellett kevesebb oldószer felhasználását teszi lehetővé, jelentős előrelépést biztosítva ezzel a korábbi megoldásokhoz képest, miközben a felhasználásból adódó káros környezeti hatás is minimálisra csökken. A tisztítókendők egymásba vannak hajtogatva, ez a laponkénti hozzáférést biztosító megoldás könnyebb és gyorsabb hozzáférésért tesz lehetővé, miközben csökken a hulladék mennyiség és a keresztszennyeződés.

A Tork bioalapú ipari tisztítókendője egyike annak a számos innovációnak, amellyel a Tork a fenntartható higiéniai menedzsment terén segíti ügyfeleit. A termékről és a Torkról az Interclean Amsterdam kiállításon további információk itt találhatóak.