Brazil startupokat díjaztak a Discover Hungary programban

7 előadó startup közül három kapott díjat a szervező Startup Campus jóvoltából.

A Discover Hungary – Brazil elnevezésű, innovatív brazil cégek nemzetközi piacra lépési programja egy Demo Day eseménnyel zárult. A május 9-én indult kéthetes program azt tűzte ki célul, hogy hidakat építsen a brazil és magyar piac között, elősegítve a hazai vállalkozói ökoszisztéma felfedezhetőségét a dél-amerikai országban, valamint Magyarország ismertségét a brazil vállalkozások körében, mint első belépési pont az európai piacra. A szakmai workshopok keretében hazai és nemzetközi szakemberek támogatták a külföldi terjeszkedést célzó brazil startupokat az Európán belüli legmegfelelőbb piac megtalálásában, a piacra lépési stratégia felállításában, termékpiaci illeszkedésük és nemzetközi skálázhatóságuk tesztelésében, valamint a helyi ökoszisztéma szereplőivel való összekapcsolásában.

Május 20-án a programban résztvevő 10 csapat közül hetet választottak ki, hogy bemutatkozzanak a szakmai zsűri előtt, melynek tagjai Károlyi Antal, a Traction Tribe társalapítója, a Magyar Üzleti Angyalszövetség alapító elnöke, Selmeczi Péter, a PWC stratégiai igazgatója, valamint Tóth Tamás, a Hiventures befektetési menedzsere voltak. A kiválasztott három cég, az Alana AI egy marketingautomatizálási startup, amely többek között a marketingkampányok kezelésével kapcsolatos nyüzsgés csökkentésére összpontosít, valamint több információt és automatizált választ ad a megjegyzésekre. A természetes nyelvű programozásra és az egyszerű jelentéskészítésre fektetnek kiemelt hangsúlyt. A Life Biological a növénybetegségek biológiai védekezését, a Biosolvit megoldása pedig egy olyan terméket kínál, amely segít az olajszennyezések elleni küzdelemben. Termékük gyorsabb és jobban felszívódik, mint a piac többi készítménye.

A nyertes csapatok a Startup Campus londoni irodájának és a Hungarian British Business Association által kapnak személyre szabott mentorálást.

További részletek a Discover Hungary – Brazil programról ezen az oldalon található.

A program Brazil Nagykövetség és az Innovation Diplomacy Program támogatásával, valamint a Startup Campus és a uGlobally szervezésében valósult meg. A workshopokon előadtak Gulyás Gergő, Khader Attila, dr. Spiczmüller Bence, a Pine Studio, a Behive Consulting, a Digitális Jólét Programtól, az Enterprise Europe Network szakemberei. További részletek a Startup Campus honlapján