A VéNégy Fesztivál a családokat és az aktív programok kedvelőit is várja

Táncolj, bringázz, túrázz és evezz a Dunakanyarban!

A színházi előadások és a félszáznál is több zenei program, köztük a Morcheeba koncertje, mellett ingyenes természetjáró gyalogtúrákkal, valamint kerékpározással kombinált kenutúrákkal is várják a látogatókat a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozón június 23. és 26. között Nagymaroson. A szervezők célja, hogy minél több család részt tudjon venni az eseményen, így a legkisebbeknek bábszínházzal, irodalmi kuckóval, öko-játszóházzal is készülnek. Sőt, amíg a szülők buliznak, a gyerekek a VéNégy Oviban játszhatnak.

Kerékpározás hazánk egyik legszebb bringaútvonalán, kenuból, a Duna közepéről megcsodálni és felfedezni a Dunakanyar rejtett kincseit vagy bebarangolni a Börzsöny és a Pilis panorámában gazdag túraútvonalait – a VéNégy Fesztiválon ez is lehetséges: idén először természetjáró programok is színesítik a programot. A szervezők célja ugyanis, hogy a festői környezetben elterülő helyszín természeti értékeire is felhívják a figyelmet.

A Magyar Természetjáró Szövetség vezetésével gyalogtúrákon járható be a Szent Mihály-hegy, Zebegény és Törökmező, míg a túlparton Visegrád, valamint hajóra szállva Dömös és a Pilis is felfedezésre vár, olyan legendás helyeket érintve, mint a lélegzetelállító kilátást kínáló Prédikálószék és a Spartacus-vadászösvény.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség – Hazai Vizeken vezetésével kerékpározással egybekötött vízitúrákon vehetnek részt a fesztiválozók. A délelőtti túrákon a Duna mellett Szobig teker fel a csapat, majd onnan egészen a fesztivál helyszínéig eveznek vissza. Míg délután elsőként kenuba szállnak, áteveznek a Dunakanyar legcsodálatosabb pontjára, a Kisoroszi Szigetcsúcsra, majd le Verőcére, ott pedig nyeregbe pattannak, hogy kétkeréken térjenek vissza a fesztiválra.

Idén a fesztiválon olyan zenekarok lépnek fel, mint a Tankcsapda, Road, Halott Pénz, Carson Coma, Vad Fruttik, Russkaja, hiperkarma, vagy az Irie Maffia. Így azért, hogy az apukák és az anyukák felhőtlenül bulizhassanak, kinyit a VéNégy Ovi, ahol a gyerekek szakemberek felügyelete mellett játszhatnak. De sok más izgalmas program is várja a legkisebbeket a fesztiválon.

A Kabóca Bábszínház Danny mesél: A fán lakó gyermekek és a Kodzsugukila, a boszorkány című előadásai, irodalmi kuckó, napközbeni filmvetítések és kézműves programok. Az öko-játszóházban pedig játékosan tanulhatnak a környezetvédelemről: kipróbálhatják a nagy hulladékválogató művet, szelektív kukákba csúzlizhatják a szemetet, míg a tavat a veszélyes anyagoktól menthetik meg. Mindemellett utcaszínházi előadások, tűzzsonglőrök, gólyalábasok és egy kuriózumnak számító VR színházi attrakció is látható lesz június 23. és 26. között Nagymaroson. Akik egy igazi családbarát fesztiválra vágynak vadregényes környezetben, de mégis közel Budapesthez, azoknak érdemes a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozót választani. 

A természetjáró programokon való részvétel VéNégy Fesztivál karszalaggal ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

További információ itt.