Yungblud beteget jelentett

A VOLT fesztivál Telekom Nagyszínpadának egyik - csütörtökre várt - nemzetközi sztárja, Yungblud betegség miatt kénytelen volt lemondani soproni koncertjét, így változik a színpad aznapi programja.

„Elég pocsékul éreztem már magam az európai turné vége óta, végül orvoshoz fordultam” – írja Yungblud, akit a doktor - torokgyulladás miatt - három napos hallgatásra kötelezett. „Teljesen ki vagyok bukva, hogy emiatt nem tudok fellépni a VOLTon” – tette hozzá az ifjú énekes, bár nagyon várta, hogy itt indíthassa a fesztiválszezont. „Bármit szívesen megtennék, hogy felléphessek, de azt mondták, hogy ha most nem pihenek, súlyosbodhat a problémám.”

A fesztivál szervezőinek az utolsó pillanatban tehát át kellett alakítani a Telekom Nagyszínpad csütörtöki programját. Dzsúdló kezd, ahogy ez eredetileg is volt, utána a Punnany Massif lép be programsorba, majd a Follow The Flow koncertezik az esti sztár, a Bring Me the Horizon előtt. Az így megváltozott Beko színpad programját pedig a soproni kötődésű Moby Dick egészíti ki.

Startolt a VOLT

„Mindenütt jó, de legjobb Sopron” – két évig ez a szlogen csak az emlékeinkben élt, de most újraéled, amint a soproni Lővérek is benépesül a fesztiválozókkal és a Telekom VOLT Fesztivál vibrálásával. Indul a VOLT. "Vannak fesztiválok, és van a VOLT - így szól a 2022-es Telekom VOLT Fesztivál szlogenje, amely jól kifejezi a szándékunkat akár a programkínálat, akár a VOLT-ot érintő legfontosabb törekvéseink terén”- mondta korábban Lobenwein Norbert, a fesztivál egyik alapítója. “A célunk az, hogy az élő zene megkülönböztetett ünnepeként készüljenek Sopronba, akár a vendégeink, akár a fellépők, legyen szó a színpadi programról, a kísérő eseményekről, vagy éppen a Sopront érintő történésekről. A kétéves kihagyás utáni visszatéréssel nagyon magasra tesszük a lécet. A kezdetek óta jellemző a VOLTra a kifejezetten erős élő zenei vonal, a hazai- és nemzetközi sztárokat felvonultató line-up. A 2022-es Telekom VOLT programja ehhez képest is egy komoly szintlépés, amely bárhol a világon megállná a helyét. Olyan állócsillagnak számító stadionsztárok szerepelnek benne, mint a MUSE vagy a The Killers, a legaktuálisabb nevek és az állandó fesztiválkedvencek között a SUM41 vagy éppen a Bring Me The Horizon” – tette hozzá a főszervező. Fülöp Zoltán, a VOLT másik alapítója hozzáfűzte: “Az idei VOLT a harmincadik lenne, ha nem számoljuk a két év kihagyást. Sokan kérdezik, hogy a jubileumot ünnepeljük-e valami különleges programmal? Leginkább azt tartjuk ünnepi pillanatnak, hogy végre elindul a VOLT és úgy lehetünk együtt a Hűség Városában, ahogyan azt majd’ három évtizede annyira szeretik a vendégeink.” Az alapítók mellett a főszervezői szerepet pár éve már Filutás Anna látja el: “Nem könnyű feladat két év után újra felvenni a fonalat, ráadásul a VOLT az egyik első a sorban a hazai nyári fesztiválok közül. A kollégáim részéről a megszokottnál is több munkát, odafigyelést igényelt, hogy felkészüljünk erre az öt napra, remélem, a hangulat tükrözi majd ezt a törekvésünket.”

A főszponzor Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese, Szabó Melinda elmondta: „Azt tapasztaltuk, hogy ügyfeleinknek az elmúlt időszakban számos nem várt körülményhez kellett alkalmazkodnia. Kimerültek, és alig várják a nyarat, amelyre a feltöltődés időszakaként tekintenek. Ezért idén nyáron rendhagyó módon nem extra adatot vagy hangot, hanem élményeket adunk az ügyfeleinknek, hogy ez a három hónap valóban a kikapcsolódásról, feltöltődésről szóljon. Egész nyáron a partnerük leszünk, hogy egy megszokott, hétköznapi élményből is valami életre szólót hozzunk ki együtt. Így lesz ez a napokban visszatérő Telekom VOLT Fesztiválon is, amit a fantasztikus fellépők, meghívott vendégek és a Szezám app segítségével megtöltünk rengeteg váratlan élménnyel, hogy mindenkinek olyan nyara legyen, mint amilyen még sosem volt”