Készülj a RozéMaratonra – Villányba menni menő!

Villányi Rozé Fesztivál – 2022. július 8-9.

Villányba menni menő!” – Ez a szlogen különösen igaz, ha a régió „legrózsaszínűbb fesztiváljára”, a Villányi Rozé Fesztiválra gondolunk, amely a könnyed és illatos rozé borok mellett igazi rózsaszínű karneváli hangulattal és több visszatérő nagyszínpadi koncerttel várja a vendégeket a „szőlő és a bor városába”.

Villány Város Önkormányzata július 8-án és 9-én 11. alkalommal rendezi meg a Villányi Rozé Fesztivált a többezer rózsaszínű lufival, lampionokkal és papírvirágokkal feldíszített Villányi Rendezvénytéren és a város számos pontján, ahol a borvidék borászatai, ízletes gasztronómiai csemegék és hajnalig tartó nagyszínpadi koncertek, szombaton pedig a rózsaszínű „buli-futóverseny”, a többezer futót vonzó RozéMaraton várja majd a vendégeket.

A Rozé Fesztivál programjai ugyan hivatalosan pénteken kora este indulnak, de a készülődés a fesztiválozók számára már napokkal korábban elkezdődik. A RozéMaratonra érdemes jó előre beregisztrálni a fesztivál honlapján.

Belépőjegyek a Rendezvénytér koncertjeire a helyszínen, vagy elővételben a jegymester oldalon válthatók.

Programok

    Július 8. péntek

18.30 Megnyitó

19.00 Made in B koncert

A 2016-ban alakult pécsi Made in B zenekar hip-hop & pop műfajban adja elő saját szerzeményeit. 2021 nyarán mutatták be az „Elviszlek Villányba” című dalukat, amely pillanatok alatt a villányi régió slágerévé vált.

Made in B: Elviszlek Villányba (2021)

20.00 The Anahit koncert

Az elektro-rhythm & blues világából érkező The Anahit zenekar 2017-ben Csányi Rita szóló projektjeként indult, majd londoni zenei tanulmányai után hazaköltözve zenekart alapított és több tehetségkutató versenyt megnyerve egyre ismertebbé váltak hazánkban.

The Anahit: Szétcsúsztam (2021)  The Anahit: Messages (2021)

22.00 MAJKA & CURTIS koncert

23.50 Lotfi Begi koncert

Lotfi Begi, a zenei alkimista, az a DJ, akit hazánkban már senkinek sem kell bemutatni, hiszen remixeit és szettjeit egyszerűen imádják a rádióhallgatók, a rádiós szerkesztők és a bulizni vágyók egyaránt.

     Július 9. szombat

15.00 Rozé szépségverseny – jelmezmustra

A futóversenyen indulók legötletesebb jelmezeinek és kiegészítőinek nyilvános mustrája.

15.30 RozéMaraton - közös bemelegítés

16.00 RozéMaraton – jelmezes buli futóverseny

A rózsaszín futóverseny során a 3 km-es távon fröccs és málnaszörp frissítők várják a résztvevőket, akik zenés felvezetéssel, igazi karneváli hangulatban futhatják végig a távot.

17.30 Kalap Jakab gyerekműsora

18.30 Villányi Ifjúsági Fúvószenekar

19.30 Péterfy Bori&Love Band koncert

Tövisházi Ambrus vezetésével megújult zenekar az elmúlt két évben sem unatkozott, megunhatatlan szereplői a legfontosabb koncerthelyszíneknek. A rajongókat két új albummal is elkényeztették tavaly. A zenekar fennállásának tizedik évfordulójára kiadott Bori X című, új dalokat tartalmazó jubileumi albumuk, egy mobil-applikációval együtt mutatkozott be a közönségnek. Az album a szexin limonádédiszkó műsor, a vadi új dalok és az új feldolgozások mellett a tíz év daltermésének legjavát adja. A Rozé Fesztiválon a Bori X album legdögösebb számai mellett a zenekar ismert slágerei is robbannak majd a Rendezvénytér nagyszínpadán.

21.30 Anna and the Barbies koncert

Egy évtizednyi hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az underground szcéna kis- kocsmáiból, klubjaiból a Budapesten őshonos Anna and the Barbiest rendkívüli színpadokra emelte a már szinte családdá vált rajongói közönsége. Ennek fejébe a zenekar mindenét odaadva tíz éve hal meg estéről estére a színpadon.

23.00 Reinas del Ritmo

Pezsdítő latin ritmusok és az igazi karibi hangulat a Reinas del Ritmo táncosaival.

23.50 Intermezzo Latin Club

Lüktető ritmusok, vérpezsdítő dallamok, Latin Fiesta! A zenekar a latin zene utazó nagykövete. Stílusukban a latin pop, latin rock és ska zenét ötvözik. Koncertjükön lüktető ritmusokon, vérpezsdítő dallamokon keresztül élheti át a közönség azt a bizonyos latinos életérzést.

OFF programok

Pénteken és szombaton: 11:00, 13:00 Pinceséta - Csányi Pincészet, Ady fasor 2.

Jó hangulatú pincetúra a Csányi Pincészet modern üzemében, ahol a túra alatt borkóstolásra is lehetőség nyílik.

Szombaton: 16.00-20.00 Határokon Átívelő Borkaland

Magyar és horvát borok ügyességi kóstolója értékes nyereményekkel

Szombaton: Guruló zongora show Mr. Pianoval

A „guruló zongora” egy 130 éves bécsi zongora, amely Mr. Pianoval végig muzsikálja Villány legszebb tereit.

Szombaton 9.00 és 10.00 órakor: Tárlatvezetés a Helytörténeti Gyűjteményben

Vezetett tárlatvezetés Villány újonnan felújított és nemrégiben átadott Helyismereti Gyűjteményében, ahol évtizedek munkája és életek emlékei elevenednek meg.

Maximális létszám: 15-15 fő

Szombaton: „Futabor”

Hivatalos futóverseny (negyedmaraton) profi futók számára a FutaFöld Sport Kft. szervezésében.

Video-összefoglaló (2019) Video-összefoglaló (2021)