Dolhai Attila és a 100 Tagú Cigányzenekar tagjai a kastélyparkban

2022. július 8., Keszthely, Festetics-kastély parkja.

A Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar a világon egyedülálló formáció. Dolhai Attila Jászai Mari-díjas színész, operett énekes, kivételes tehetségével évtizedek óta a hazai musicalek állócsillaga. A Festetics-kastély és a hozzá tartozó körülbelül negyvenkét hektáros park pedig Keszthely, és talán egész Magyarország egyik legimpozánsabb műemléke. Képzeljük csak el ezt mind, egyetlen nyári estére. Indulhat a varázslat! A fent említett nagyszerű művészek inspirációja nyomán született meg az ötlet, hogy Keszthelyen egy olyan csodálatos környezetben, mint a Festetics-kastély lenyűgöző parkja, egy exkluzív két órás koncerttel örvendeztessük meg a magyar- és cigányzene, valamint az operett kedvelőit.

A 120 perces hangverseny alatt kalandozhatunk a színpompás zenei múltban, hiszen hazai és külföldi zeneszerzőktől szólalnak majd meg világhírű szerzemények, melyeket egykor éppen a magyar vagy a szintén messze földön elismert cigánykultúra ihletett. A 100 Tagú Cigányzenekar tagjai és Dolhai Attila tolmácsolásában hallhatjuk többek között Erkel Palotását, Weiner Divertimento-ját, Kodály Kállai Kettősét, Brhams Magyar táncok című művét, vagy éppen Bizet Carmenjét. A rendkívüli produkció cseppet sem hétköznapi díszleteként a gyönyörűen kivilágított kastély szolgál majd.

Rendkívül inspirál, amikor egy ilyen izgalmas, új projectben vehetek részt, ráadásul olyan muzsikusokkal, művészekkel hoz össze az élet, akikkel eddig nem dolgozhattam még. Ilyen a 100 Tagú Cigányzenekar is, aminek a zenészei közül még csak néhánnyal találkoztam kisebb együttműködések alkalmával esetleg, ez a nagykoncert viszont tényleg monumentálisnak ígérkezik… - mesélte Dolhai Attila a közelgő esemény kapcsán, majd hozzátette azt is, hogy bár eddig külön készültek a keszthelyi estre, a napokban megkezdődtek a közös próbák is, hiszen néhány nap múlva színpadra lépnek a kastély varázslatos parkjában.

A koncert 20:30-kor kezdődik, a teljes előadás 2x60 perc, 30 perc szünettel.

További információ itt, Jegyvásárlás itt.

Hirdetés