Paul Schrader: Svindler

A Pannonia Entertainment forgalmazásában a hazai mozikban.

Martin Scorsese producer bemutatja Paul Schrader rendező játékfilmjét, Willem Dafoe mellékszereplésével. Az eredeti címén The Card Counter nem szerencsejáték-film!

A Pannonia Entertainment opera- és balettközvetítései után ismét egy amerikaitársadalom-kritikával rukkol elő, mégpedig a fiatalabb Bush érájából.

Paul Schrader harmincéves korára megírta a Taxisofőrt.  Martin Scorsese remeke az elsőszámú mű, amit a nevéhez kötünk. Mentora és barátja Scorsese producersége alatt készítette el önáló filmjét. William Tell (Oscar Isaac) börtönviselt ex-katonaként kártyázással keresi a kenyerét. Tellnek nincsenek céljai, azt állítja, hogy csupán szeret játszani – a felfokozott, mégis egyhangú élete viszont magasabb szintre lép, amikor egy ambiciózus nő (Tiffany Haddish) pókerturnéra nevezi be, miközben egy bosszúszomjas kölyök, Cirk (Tye Sheridan) is mellé csapódik. A The Card Counter egyszerre sportfilm, road movie, buddy movie és bosszúfilm, miközben az iraki háborús bűnökön keresztül a poszttraumás stressz és a társadalomkritika, illetve az elmaradhatatlan szerelmi szál is beleszövődik

Svindler (The Card Counter) amerikai thriller dráma (magyar felirattal)

Rendező: Paul Schrader

Szereplők: Oscar Isaac, Tye Sheridan

Magyarországi forgalmazó: Pannonia Entertainment

Korhatás: 16

youtube trailer itt.

Magyarországi bemutató: 2022. augusztus 11.