Budapesti futóősz - ismét erőre kapott a futóturizmus

70 ország és 1100 hazai település már biztosan képviselteti magát Budapesten.

A 37. Wizz Air Budapest Félmaratonra és a 37. SPAR Budapest Maraton®-ra készül a magyar és a nemzetközi futótársadalom. Már most több mint 10 ezren vannak azok, akik ott lesznek az ország két legnépszerűbb őszi futóeseményén. A nevezők száma az események közeledtével nőni fog.

Egy hónap múlva jön a futóősz első nagy rendezvénye, hogy aztán rá négy hétre – más távok mellett – a királykategória (azaz a maraton) mezőnye futhat majd a fővárosban.

Mozgalmas lesz a futóősz! Magyarország két legnagyobb futóeseményét hatalmas érdeklődés övezi. A 37. Wizz Air Budapest Félmaratonra és a 37. SPAR Budapest Maraton®-ra eddig több mint 10 000 nevezés érkezett.

A szervező Budapest Sportiroda (BSI) információi szerint a pandémia után ismét lendületet vett a nemzetközi futóturizmus is. Érdekesség, hogy a maratonra az eddig nevezettek 24%-a külföldi.

Összesen 70 országból jelezték részvételi szándékukat az amatőr sportolók. A jelenlegi adatok szerint Nagy-Britanniából jön a legtöbb résztvevő, a második legnépesebb küldöttség (több, mint 150 futó) Franciaországból érkezik, de természetesen a szomszédos országokból is sokan jönnek, hogy Európa egyik legszebb fővárosában teljesítsék a maratoni távot.

A hazai indulók is aktívak, eddig az ország 1100 településéről neveztek.

A félmaratonon és a maratonon egyaránt külön szakmai bajnokságokat is hirdetett a BSI. Felhívásukra művészek (muzsikusok és színészek), informatikusok, jogászok, közgazdászok, mérnökök, orvosok és pedagógusok is futócipőt húznak.

Természetesen azok is ott lehetnek mindkét eseményen, akik nem maratonban, vagy félmaratonban gondolkodnak. A hagyományokhoz hűen idén is több távon lehet rajthoz állni.

Ezekről bővebben a futóesemények honlapjain lehet olvasni.

   37. Wizz Air Budapest Félmaraton

   37. SPAR Budapest Maraton® 

A 37. Wizz Air Budapest Félmaratont szeptember 11-én bonyolítják le, míg a 37. SPAR Budapest Maraton® két napos lesz, azt október második hétvégéjén, 8-án és 9-én rendezik.